Donderdag 02 November 2017 - 07:21

Oproep voor de 96%

Er moet me na de laatste thuiswedstrijd toch iets van het hart. De winst tegen Groningen is gelukkig een feit, Veenhoven heeft een belangrijke tackel gemaakt en wellicht daardoor de drie punten over de streep getrokken. Alleen is dat niet waar ik het over wil hebben. Waar ik het over wil hebben is iets wat me elke thuiswedstrijd steeds weer irriteert en ik hoop dat meerdere dit hebben opgemerkt.

Laat ik voor op stellen dat een wedstrijd zonder supporters eigenlijk geen wedstrijd genoemd mag worden, dat is een oefenpot. Maar het gaat me even om de supporters. Want wat is nu precies een supporter? Natuurlijk zijn er verschillende variaties op wat een supporter nu is, er van uit gaand dat een supporter een persoon is die ‘gewoon’ in het stadion zit. Die in weer en wind achter zijn of haar club staat. Die het niet uit maakt of de club nu tegen tegenstanders van het kaliber Telstar, Fortuna, Heerenveen of NAC speelt. De supporter is er gewoon bij, want het gaat niet om de tegenstander (hoe mooi het wellicht ook mag zijn),om de club te steunen.

Het gaat me om het feit dat we qua sfeer zoveel moeten steunen en wellicht ook te veel leunen op de Spangenaren. Uiteraard doen deze geweldig werk om elke wedstrijd, uit of thuis, zich te laten horen, want ze zijn er altijd bij. Maar ze doen meer dan alleen wat zingen, ze organiseren corteo’s (aanstaande vrijdag is er weer eentje, verzamelen 18:15 Cafe Brouwershuys), creëren grote spandoeken en meer activiteiten.

Natuurlijk kan er niet verwacht worden dat de rest van het stadion dit ook zo groots gaat aanpakken. Maar het zit meer in het feit dat er momenteel bijna niets wordt gedaan.

Voor het gemak heb ik de statistieken er eens even bij gepakt om te kijken hoe de bezoekersaantallen per thuiswedstrijd zijn. Afgelopen seizoen waren er per thuiswedstrijd gemiddeld 10.238 mensen op het Kasteel aanwezig. Hoe kan het dan zijn dat er iedere wedstrijd, afgezien van de Sparta Mars, de sfeer van 400 (dit is nog ruim genomen) Spangenaren moet komen. Even om dit getal in perspectief te zetten, dat is rond de 4% van het totale bezoekersaantal.

Daarom een oproep aan de mensen op de Bok,de rest van de Dennis, de Kasteeltribune en zelfs die van de Tonny om mee te helpen met de sfeer. Neem eens de nationale vlag van je favoriete speler, je ‘dorpsnaam groet Sparta’ spandoek (uiteraard wel in rood-wit) of zelfs een Sparta vlag mee. Zet anders zelf eens een lied in,we weten allemaal dat je de teksten kent aangezien je die elke wedstrijd weer te gehore krijgt. En mocht je dit allemaal al doen? Ga zo door en por je buurman/-vrouw eens op de tribune om mee te doen als je een lied in zet.

‘Support your localteam, support Spangenaren’

Peet BurgerShare |
comments powered by Disqus