Maandag 10 April 2017 - 05:50

Oproep van Ad

Niet boos, maar woedend. Niet teleurgesteld, maar gelaten, machteloos, in de steek gelaten en verraden. Dit waren zo ongeveer de kenmerken van mijn gemoedstoestand na de opnieuw verloren derby tegen Excelsior, die aan Sparta-kant geen moment als zodanig werd beleefd. De stilte na afloop op de Denis Neville, in schrille tegenstelling tot het uitbundige feest op het uitvak. De opgestoken middelvingers in de vertrekkende bussen met supporters van de veel kleiner geachte Kralingse stadgenoot, waar Sparta nog maar sporadisch van weet te winnen. Het was een moment waarop de nog altijd diepe wond van 16 mei 2010 wreed werd opengereten. Een moment van ultieme vernedering, ook al had het verlies van afgelopen vrijdag (nog) geen noodlottige gevolgen. Het is ook het moment waarop terecht de vraag gesteld kan worden of de heren spelers überhaupt enig besef hebben wat dit soort kansloze verliespartijen bij ons als Sparta-supporters teweeg brengt. Op het werk, op school, in het café, op een feestje. De pijnlijk meewarige blikken en de spottende opmerkingen, vooral van al die andere supporters die op het punt staan de polonaise in te zetten vanwege een aanstaand landskampioenschap. En wat te denken van het denkbeeldige scenario dat dit kampioenschap ook nog eens zou kunnen samenvallen met een mogelijke degradatie van onze club, die ik vrijdagavond nog zo hardgrondig heb vervloekt? Misschien dat ik mij in dat geval beter maar een nachtje preventief kan laten opsluiten op het politiebureau, om mijzelf en anderen in bescherming te nemen!

Goed, tot zover alle opgekropte frustratie, maar hoe nu verder, Spartanen? Voor alle duidelijkheid, ik schrijf mijn mening hier puur op persoonlijke titel, en niet als voorzitter van de supportersvereniging, of namens het SV-bestuur. Ik ga hier ook niet lopen filosoferen over een puur speculatieve vergelijking van resterende wedstrijdschema’s, want ik had bijvoorbeeld onze clash met Excelsior minimaal op één punt of meer ingeschat. Wel constateer ik, misschien tegen beter weten in, dat er nog altijd een paar clubs zijn die het op de ranglijst zowaar slechter doen dan Sparta. Maar wat belangrijker is, we kunnen ons rijk rekenen en naar hartenlust blijven filosoferen, maar ergens zal Sparta toch zelf de nodige punten moeten gaan sprokkelen om ons verblijf in de Eredivisie met minimaal een jaar te verlengen. Willen we handhaving bereiken zonder play-offs (en wie wil dat niet?), dan resten ons nog vier uiterst belangrijke confrontaties om dit doel te bereiken. Velen kennen het rijtje moeiteloos uit het hoofd: Roda-uit, ADO-thuis, Twente-thuis en Eagles-uit.

Graag wil ik hier een poging wagen om alle boze afhakers en twijfelaars alsnog over de streep te trekken. Natuurlijk hebben we nu de ziekte in en de buik meer dan vol van Sparta, maar nog altijd hebben we alles in eigen hand en is er hoop op betere tijden, die a.s. zaterdag (18.30u.) al kunnen beginnen bij Roda JC in Kerkrade. Ga dus voor slechts €10,= massaal mee met de gesponsorde buscombi (bus én ticket) voor zowel leden als niet-leden van de SV. OK, het Parkstad Limburg Stadion is geen plek waar we nou al te prettige herinneringen aan bewaren en massaal bezochte uitwedstrijden bieden helaas geen enkele garantie op succes. Toch hebben dik 400 Spartanen al ingetekend op deze busreis met actieprijs, en gehoopt wordt dat dit aantal de komende week nog verdubbeld gaat worden. Boeken kan via www.spartakaartje.nl of via de Sparta Fanshop. De bussen vertrekken zaterdag om 15.00u. Laten we ook in de resterende uitwedstrijden als supporter de schouders eronder blijven zetten en onze boosheid tijdig weer omzetten in nieuwe energie!

Ad BorstlapShare |
comments powered by Disqus