Donderdag 07 December 2017 - 08:49

Officieuze 500e competitiewedstrijd voor Michel Breuer

Michel Breuer, geboren op 25 mei 1980, is met zijn 37 jaar een uitzondering. Waar collega's - keepers uitgezonderd- meestal rond hun 33e of 34e levensjaar hun voetbalschoenen aan de wilgen hangen balt onze Michel nog lekker door op zijn zwarte Adidas Copa Mundial nog steeds rond. En hij gaat dit seizoen, mits hij blessurevrij blijft, gewoon uit voetballen bij Sparta.

Breuer die een groot aandeel had in de promotie van de club van Rotterdam speelde 499 competitiewedstrijden in het betaalde voetbal die als volgt zijn verdeeld:

club aantal wedstrijden doelpunten assist
SC Heerenveen 293 11 10
Sparta Rotterdam 129 9 2
NEC Nijmegen 38 1 2
Excelsior 35 1 1
Jong Sparta 2
Jong SC Heerenveen 1
Jong NEC Nijmegen 1

Zoals uit bovenstaande schema is op te maken is te zien dat er 5 wedstrijden bij staan voor Jong teams, daarom de titel officieus. Trekken we de lijn door naar wedstrijden in de eerste- of eredivisie dan moeten we na zondag nog even wachten en zou Breuer uitgerekend in de uitwedstrijd tegen de club waar hij zijn meeste wedstrijden voetbalde, SC Heerenveen, zijn officiële 500e potje in de competitie voetballen. Het overigens meest bizarre feit van de carrière van Breuer is dat, ondanks tienduizenden dat reeds gezongen hebben, hij geen enkele maal in Oranje heeft gestaan. Dat laatste is een regelrechte schande! Daarom roept ITWM de supporters van Sparta op, om na elke mooie actie van Breuer in het duel van a.s. zondag tegen Vitesse, de KNVB er nog maar eens aan te herinneren dat de keuze om onze robuuste aanvoerder te selecteren niet meer dan terecht zou zijn!Share |
comments powered by Disqus