Vrijdag 23 Januari 2015 - 15:13

Nol Heijerman r.i.p

Vanmiddag bereikte Sparta Rotterdam het droevige bericht dat Nol Heijerman op 74-jarige leeftijd is overleden. De voormalig rechtsbuiten speelde van 1967 tot 1975 in het rood-wit van Sparta Rotterdam. Hij speelde 223 wedstrijden, waarin hij 64 doelpunten maakte. Door zijn haardracht werd hij wel de ‘Beatle’ van Sparta genoemd.

Nol Heijerman werd vorig jaar nog uitvoerig geïnterviewd door journalist en supporter Anton Slotboom voor in zijn boek Voor niemand bang. Nol vertelde graag verhalen. Met een lekkere Rotterdamse tongval en vergezeld van een schaterlach en pretoogjes. Heijerman was een boefje. Een playboy. Iemand die op trainingskampen het vertier zocht.

Nol was een cultheld op Het Kasteel. Shirt uit de broek. Modieus. Volgens Ted Langenbach 'de George Best van Nederland.Met voetbalmaten als Gerrie ter Horst en Hans Eijkenbroek. Voordat hij bij Sparta aan de slag ging maakte hij furore bij Xerxes, dat toen ook op het Kasteel speelde. In die tijd trouwde hij met Connie Kokelaar, dochter van snackbarhouders in Rotterdam-West.

Nol was een auto-liefhebber. Reed in Austin Healy en Porsches. Grappenmaker. Levensgenieter.Zijn vriendin is een stuk jonger dan hij was. Nol speelde de laatste tijd twee keer per week back-gammon op de Claes de Vrieslaan. Volgde elke wedstrijd van Barcelona. Ging met vriendin naar Marbella en Torremolinos. Mooi weer, passend bij een mooie oud-prof.

Bij Sparta vond hij het gezellig en relaxed. Een club waar je als oud-speler gewoon een lekker bakje koffie krijgt en een warm gevoel.De laatste periode kwam hij helaas niet meer in verband met zijn ziekte. Zijn hoofdstuk in Slotbooms boek (hij staat in actie op de cover) eindigt zo: "Ik hoef straks niet als Spartaan te worden begraven hoor. Schei uit. Er schijnt een tegeltje te hangen op Het Kasteel, waar precies weet ik niet eens. Je denkt toch niet dat ik met mijn kleinkinderen op de foto wil, bij dat tegeltje?"

Sparta speelt zondag tegen Jong Ajax met rouwbanden en houdt voorafgaand aan de wedstrijd een minuut stilte.

Foto: Peters, Hans / Anefo (http://www.gahetna.nl/)Share |
comments powered by Disqus