Dinsdag 23 Mei 2017 - 12:02

Laros: spelersbudget moet met minimaal 50 % omhoog

In het interview waar we in het vorige artikel naar verwezen zegt Manfred Laros ook interessante zaken over de uitbreiding van het stadion en de begroting. De komende twee jaar moet onze club overleven. Dan is het bedoeling dat het stadion uitgebreid is en het spelersbudget fors gaat stijgen.

Laros laat verder weten dat Sparta dit seizoen een inkomstenstroom had van ongeveer 11 miljoen euro en we mogen er dus vanuit gaan dat de begroting voor volgend seizoen ook rond dat bedrag zal liggen. Het spelersbudget lag afgelopen seizoen rond de 3 miljoen euro.

Uitbreiding stadion

In het huidige stadion zit Sparta redelijk aan de grenzen van haar financiŽle mogelijkheden. "We moeten vaak 'nee' verkopen", aldus Laros. Algemeen bekend is dat er een wachtlijst is voor de business loges en daar zal Sparta zeker wat aan gaan doen bij de uitbreiding van het stadion. Onze club gaat de komende 2 jaar de huidige publieksfaciliteiten eerst 'upgraden' en over twee jaar (bij aanvang van het seizoen 2019/2020) moet er dan een uitbreiding zijn van het hoofdgebouw en de publiekstribunes. "Het zijn zaken waar we met de gemeente Rotterdam over in gesprek zijn", aldus Laros.

Wat levert dat dan op?

De begroting moet in het uitgebreide stadion met enkele miljoenen omhoog gaan. Een deel van die miljoenen zal naar het spelersbudget gaan. Concreet moet het spelersbudget van 3 miljoen naar minimaal 4,5 miljoen en eigenlijk moet het boven de 5 miljoen gaan uitkomen. Als je met dergelijke bedragen een goede jeugdopleiding behoud en een fatsoenlijk beleid voert, dan word je een stabiele waarde in de eredivisie, zo is de visie.

Talenten alleen weg voor de juiste prijs

Laros erkent dat er een redelijke kans is dat Sparta spelers als Rick van Drongelen of Sherel Floranus deze zomer kwijt zal raken. Maar (doordat we in de eredivisie blijven) zit Sparta niet in de positie dat onze club gedwongen is om spelers te verkopen, zo laat Laros weten. "Als de juiste prijs niet wordt betaald, blijven zij gewoon bij Sparta". Naar verluidt hebben de aasgieren uit Almelo en Groningen al teleurgesteld gereageerd op dit terechte standpunt.Share |
comments powered by Disqus