Donderdag 18 Mei 2017 - 21:31

Koen Muller tekent een contract

Koen Muller kwam sinds oktober op amateurbasis uit voor Jong Sparta. De verdediger deed het de laatste weken aardig en verdiende met zijn optredens een contract bij Sparta tot en met 30 juni 2018.

Sparta heeft ook nog een eenzijdige optie van een jaar in het contract van de centrumverdediger laten opnemen, dus als hij het geweldig doet, dan kunnen we hem langer aan ons binnen.

Muller speelde sinds oktober bij Sparta. Zijn vorige club was NEC, waar hij te boek stond als een groot talent. Hij speelde in enkele jeugdige Oranjes en werd zelfs drie keer opgeroepen voor Oranje onder 20 (zie foto boven dit artikel). Daarmee verdiende hij een contract tot en met 30 juni 2016 bij NEC, maar toen liep hij vorig seizoen, eind oktober, een zware knieblessure op. Mede vanwege deze langdurige blessure kreeg hij geen contractverlenging bij NEC en moest hij daar afgelopen zomer vertrekken.

In oktober 2016 leek hij weer fit te zijn. Sparta besloot hem een kans te geven, en liet hem op amateurbasis meedoen. Maar zijn blessureleed hield aan. Uiteindelijk speelde hij in maart van dit jaar pas voor het eerst in Jong Sparta. In de ploeg van Ole Tobiasen bleek hij vanaf dat moment wel direct een vaste waarde. Die optredens hem dus een contract voor volgend seizoen heeft opgeleverd. Hopelijk pakt het goed uit voor Sparta en voor Muller.Share |
comments powered by Disqus