Donderdag 26 Januari 2017 - 18:41

Klaasen verhuurd, contract Salhi ontbonden

Robert Klaasen maakt het seizoen op huurbasis af bij De Graafschap. Daarnaast zijn Akram Salhi en Sparta ontbinding van het contract overeengekomen.

Dat Sparta Robert Klaasen (tijdelijk) laat gaan is toch opmerkelijk. Niet dat hij dit seizoen ooit in aanmerking zou gaan komen voor een plek in Sparta 1. Maar onze club heeft ook met Jong Sparta ambities en daar was Klaasen een redelijk belangrijke kracht. Hij speelde dit seizoen zestien wedstrijden met Jong Sparta in de Tweede Divisie. Blijkbaar denkt Sparta dat Jong Sparta zich ook zonder Klaasen zal handhaven (dat denken wij van ITWM eigenlijk ook wel) en dan is het toch weer mooi meegenomen dat je een paar centen overhoud en wellicht hoopt Sparta dat Klaasen in Doetinchem kan groeien. Want wellicht zien we Klaasen nog wel terug. In februari 2016 besloot Alex Pastoor de optie te lichten in de overeenkomst met Robert Klaasen. De nu 23-jarige middenvelder heeft daardoor een contract tot en met 30 juni 2018.

Vertrek Akram Salhi

Sparta neemt tevens afscheid van Akram Salhi. De aanvaller en de Kasteelclub zijn met wederzijds goedvinden overeengekomen het contract te ontbinden. Enigszins opmerkelijk is dit wel. Salhi speelt al sinds de C-jeugd bij Sparta. In april 2016 had hij nog al het vertrouwen van 'het technisch hart'. Hij kreeg een 1-jarig contract aangeboden en Sparta had hierbij een optie bedongen van 2 extra jaren. Maar blijkbaar ziet Sparta in hem nu niet meer de potentie, die onze club 9 maanden geleden nog wel zag.

eSporter = Frank van der Slot

De Eredivisie lanceert verder een nieuwe competitie voor de Eredivisieclubs: de E-Divisie. Binnen de E-Divisie gaan eSporters van de 18 Eredivisieclubs virtueel strijden om het kampioenschap in FIFA 17 Ultimate Team. Of Gijs de Jong van mening is dat ook deze nog niet eens begonnen Eredivisie naar 14 of 16 clubs, omdat de E-divisie in Denemarken ook met minder clubs werkt is nog niet bekend.

In ieder geval is de 21-jarige Frank van der Slot de eSporter die voor Sparta gaat uitkomen in de E-divisie. Hij krijgt de ..... Revolution Pro Controller van NACON en Gaming Headset van PLANTRONICS en zal ook ondersteund worden door Bundled, dat Sparta helpt met eSports. Al met al ongetwijfeld erg interessant voor mensen die het interesseert en wellicht is het ook verstandig van Sparta om op deze wijze met de tijd mee te gaan. Al interesseert het ons van ITWM verder bar weinig, uiteraard wensen we hem veel succes.Share |
comments powered by Disqus