Dinsdag 04 April 2017 - 22:49

Keuzes Pastoor pakken verkeerd uit

Sparta kreeg in het hoge noorden met 3-0 op de kloten. Tot de fraaie 1-0 mocht Alex Pastoor's verrassingselftal op een punt hopen, maar daarna stortte het zooitje in en was Sparta kansloos. Verder is het Mart Dijkstra met onmiddellijke ingang verboden om ooit nog een corner te nemen.

Had het beste denkbare Sparta elftal een kans had gehad tegen Heerenveen? Je bent geneigd te denken van wel. Heerenveen verloor de laatste drie wedstrijden, de Friezen hadden in de laatste 10 wedstrijden slechts 1 keer gewonnen en eigenlijk speelden ze vandaag ook gewoon matig. Maar tegen een (half) tweede elftal van Sparta had Heerenveen in de tweede helft toch weinig moeite.

Van Amersfoort maakte op prachtige wijze de 1-0. Pastoor negeerde vervolgens in de 72e minuut de voetbalwet dat je bij een 'standaard situatie tegen' niet wisselt. Niet erg scherp van onze coach en direct viel de 2-0 (na een duel dat door invaller Goodwin verloren werd).

Pastoor gaf vervolgens aan er niet meer in te geloven door Ache zijn debuut te laten maken en niet voor bijvoorbeeld Brogno als invaller te kiezen. Daarna viel nog de 3-0 uit een buitenspelsituatie.

Al met al leek de wedstrijd tegen Heerenveen niet benaderd te worden met de absolute wil om te winnen. Althans, dat is hoe simpele buitenstaanders er tegen aan zullen kijken. Ongetwijfeld heeft de technische staf daar een ander verhaal bij. Hoe dan ook, de keuzes in Friesland pakten verkeerd uit. Maar als we vrijdag winnen van Excelsior - mede doordat spelers in Heerenveen rust kregen - dan ziet de wereld er weer anders uit. Zaterdagochtend maar eens de balans opmaken.Share |
comments powered by Disqus