Maandag 14 Augustus 2017 - 10:20

Ketting naar Go Ahead

Rick Ketting kreeg aan het begin van de voorbereiding te horen dat hij Sparta mocht verlaten. Vorige week was hij op proef in Deventer, waar hij zich wist te bewijzen. De 21-jarige centrale verdediger zal een tweejarig contract ondertekenen bij Go Ahead.

Go Ahead lijkt een mooie club te zijn voor Ketting om zich verder te ontwikkelen. Bij Sparta stond hij stil in zijn ontwikkeling en het was duidelijk dat Alex Pastoor het komende seizoen beroep op hem zou doen.

Natuurlijk komt Ketting voetballend wat tekort en in het spel dat Sparta speelt komt hij niet geweldig tot zijn recht. Maar een mannetje uitschakelen, dat hij kan hij. Als hij nog wat doorgroeit en de foutjes uit zijn spel weet te halen, dan kan hij dat 'mannetje uitschakelen en de bal snel inleveren bij een mede-speler' perfectioneren. Een team (in het linkerrijtje pilssssleague en in de toekomst misschien rechterrijtje eredivisie) dat een dergelijk spelletje speelt kan zeker wat aan Ketting hebben.

De sympathieke Ketting doorliep de jeugdopleiding van onze club, was voormalig jeugdinternational en kwam in 44 competitieduels voor Sparta in actie. 43 x in de pilssssleague, eenmaal in de eredivisie. Zijn beste wedstrijd speelde hij echter in de beker, toen hij thuis op Het Kasteel tegen PSV in de basis stond en Luuk de Jong uit de wedstrijd speelde. We wensen hem veel succes bij Go Ahead!Share |
comments powered by Disqus