Zaterdag 16 September 2017 - 21:07

Jong Sparta zakt naar laatste plaats

Voorafgaand aan het duel AFC - Jong Sparta was AFC de hekkesluiter van de tweede divisie. Nadat Jong Sparta het duel eerder vandaag met 0-2 verloor, is Jong Sparta nu de hekkesluiter. Met 1 punt uit 4 wedstrijden is de start van Jong Sparta dan ook ronduit slecht te noemen.


Basisopstelling Jong Sparta: Craninx, Breedijk, Klap, Fischer, Bradley, Bambock, Felicia, Harroui, Alhaft, Proschwitz, Boukhari


Verslag van de officiële Sparta site geplukt:

Jong Sparta Rotterdam is op bezoek bij AFC onderuitgegaan. Vlak na rust stond de eindstand van 2-0 al op het scorebord.

In een slordige beginfase kon geen van beide ploegen echt gevaarlijk worden. Op het moment dat de beloften het betere van het spel kregen, viel de bal aan de overkant binnen. Malcolm Esajas was uit een vrije trap trefzeker. Jong Sparta kon via Nick Proschwitz tweemaal gevaarlijk worden, maar de eerste inzett van de spits gingrakelings naast en de tweede werd van de lijn gehaald.

Eelke de Graaf liet vroeg in de tweede helft Álex Craninx kansloos, waarmee de thuisploeg wat meer lucht kreeg. Gespeeld was het echter allerminst, want de Spartanen lieten het hier niet bij zitten en deden verwoede pogingen terug in de wedstrijd te komen. De ingevallen Ibrahim Dervisoglu kwam hier nog het dichtst bij, maar net als Proschwitz voor rust kon de aanvaller weliswaar de doelman passeren, maar voorkwam een alerte verdediger een Sparta-treffer.

Na de rode kaart voor Mark van den Boogaart verdween het laatste beetje aanvallende ambities die de Amsterdammers hadden, maar de ploeg van Frank van Kempen slaagde er niet in de AFC-muur te slechten. In de blessuretijd kon Craninx met een uitstekende redding nog een twee-tegen-één-situatie onschadelijk maakte, waarmee hij een slotakkoord voor de thuisploeg voorkwam.Share |
comments powered by Disqus