Zaterdag 06 Mei 2017 - 22:02

Jong Sparta verliest laatste thuiswedstrijd

Jong Sparta, waar DaniŽl Breedijk vandaag weer 90 minuten maakte, zal ergens in de middenmoot van de tweede divisie eindigen. De terechte 1-3 nederlaag (in de laatste thuiswedstrijd van Jong Sparta dit seizoen) tegen laagvlieger Spakenburg is daarom een tegenvaller, maar doet met het oog op volgend seizoen helemaal niets.

Waar de thuisploeg in veel fases van het duel het betere van het spel had waren de bezoekers dodelijk efficiŽnt, waardoor zij met drie punten huiswaarts gingen.

Al in de eerste vier minuten van het duel was het Jong Sparta dat de klok sloeg en dat tweemaal de score kon openen. Eerst werkte Marc Ripmeester een voorzet van Lovette Felicia in het zijnet en een minuut later was het gelegenheidsspits Youri de Winter die van randje zestien de doelman op zijn pad vond. Enigszins tegen de verhouding in was het waren het echter de bezoekers die de score openden. Spakenburg middenvelder Nick Tol kreeg de bal van dichtbij voor zijn voeten en schoot deze binnen. Tien minuten voor rust, in een fase waarin beide ploegen wat kansjes noteerde, sloegen de bezoekers wederom toe. Het was Michael Lanting die zijn voet tegen een corner zetten en zo de 0-2 op het scorebord schoot.

In de tweede helft duurde het niet lang voordat de zoín 250 aanwezige supporters weer een goal zagen. Een scherpe voorzet vanaf links zorgde ervoor dat Thijs Hendriks voor een leeg doel kwam te staan waar hij dankbaar van profiteerde, 0-3. In het half uur wat daarop volgde noteerden beide ploegen een aantal kansen, echter werden die aan beide kanten niet verzilverd. De 1-3, die gezien het spelbeeld niet geheel onverdiend was, viel zoín tien minuten voor tijd. Na een combinatie in de zestien van Spakenburg rondde Youri de Winter hard af. Een echt slotoffensief leverde het verder niet op waardoor het bij 1-3 bleef.

Bron: www.sparta-rotterdam.nlShare |
comments powered by Disqus