Dinsdag 21 Februari 2017 - 06:22

Jong Sparta wint weer eens

Jong Sparta heeft maandagavond sinds lange tijd weer een wedstrijd weten te winnen. Op het Kasteel werd Jong Vitesse met 2-1 verslagen. Een voorproefje voor de bekerkraker die binnenkort op het programma staat?

Bij Jong Sparta is Deroy Duarte de laatste maanden vaak de meest opvallende speler. Zo ook tegen Jong Sparta. De 17-jarige Duarte maakte in de eerste helft twee keer op koelbloedige wijze een treffer. De 2-0 ruststand was terecht, want Sparta was de betere ploeg op het veld en kreeg diverse goede kansen. In de tweede helft scoorde Duarte opnieuw (op heerlijke wijze) een goal, maar hij deed dat in buitenspelpositie. De treffer werd daarom afgekeurd. Ook Alhaft was dichtbij de 3-0, maar toch verloor Sparta de grip op de wedstrijd een beetje in de tweede helft.

Jong Vitesse schoot op de paal en drong aan. Dit leidde uiteindelijk tot een overtreding van Rick Ketting, waardoor Vitesse een penalty. Alexander BŁtnner (inderdaad, die van Manchester United en Dinamo Moskou) schoot de penalty onberispelijk binnen: 2-1. Hierna kreeg Vitesse nog twee uitstekende kansen op 2-2, maar mede door goed keeperswerk van Michael Verrips viel de 2-2 niet. Jong Sparta pakte dus de 3 punten na een (al met al toch wel terechte) 2-1 overwinning op Jong Vitesse.

Opstelling Jong Sparta: Verrips, Ruggero (45. Saksela), Ketting, Kamara, Pinteaux (45. Sanches), Brute, Felicia, Duarte, Harroui, Bergkamp (75 Chevreuil), Alhaft.


UPDATE

Van te voren was bedacht dat Saksele drie kwartier zou spelen en Bergkamp ruim een uur. Dit pakte zo uit zoals van tevoren, bedacht, wat vooral voor Bergkamp natuurlijk positief was.Share |
comments powered by Disqus