Zaterdag 04 Februari 2017 - 16:56

Jong Sparta verliest ook door late tegengoal

Late tegengoals, we worden er inmiddels een klein beetje moe van, maar helaas ontkomen we er ook vandaag niet aan: ook Jong Sparta verloor door een late tegengoal met 1-2 van Kozakken Boys.

Het was in de 86e minuut minuten dat Kozakken Boys het doelpunt maakte dat de Spartaanse youngsters de das om deed. En eerlijk gezegd hing deze goal wel een beetje in de lucht. Lange tijd gingen Jong Sparta en Kozakken Boys op Het Kasteel redelijk gelijk op. Na 5 minuten scoorde Deroy Duarte zelfs de 1-0, hij was scherp na een afvallende bal en schoot lekker in. Er waren in de eerste helft kansen over en weer, waarbij de bezoekers zowel de paal en lat raakten. Maar met een beetje geluk had Sparta ook op 2-0 kunnen komen. 5 minuten voor rust maakte Kozakken Boys de verdiende gelijkmaker.

Vlak na rust kreeg de ploeg van ex-Spartaan Danny Buijs een goede kans op 1-2, maar voor Jong Sparta kreeg Harraoui een kwartier later ook nog een uitstekende kans op 2-1. De wedstrijd bleef redelijk lange tijd redelijk in evenwicht. Tot eigenlijk het laatste deel van de wedstrijd. Want in de laatste 20 minuten waren de beste kansen toch voor de bezoekers. Janssen keepte prima en greep in die fase twee keer in. Dat de 1-2 vijf minuten voor tijd op een wat ongelukkig manier invloog maakte het zowel voor Janssen als voor heel Sparta extra zuur. Een speler van Kozakken Boys schoot op de baal, maar de bal belandde via de rug van Janssen alsnog in het doel. Er volgden daarna geen kansen meer waardoor Jong Sparta verloor en daarmee de kans mistte om de stap te maken naar plek 10. In plaats daarvan zakt Jong Sparta een plaats, van plek 13 naar plek 14.

Spelers die voor Jong Sparta in actie kwamen: Janssen, Neral, Sanches, Ketting, Brute (78. Altintas), Kamara, Felicia, Harroui, Chevreuil, Duarte, AlhaftShare |
comments powered by Disqus