Zaterdag 07 Oktober 2017 - 20:16

Jong Sparta sprokkelt weer puntje

Jong Sparta krijgt te weinig tegen FC Lienden

Op een regenachtig Kasteel mocht Jong Sparta vandaag aantreden tegen de nummer drie uit de Tweede Divisie: FC Lienden. De trainer van FC Lienden, Hans Kraay Jr. gaf eerder in de media al aan dat zijn ploeg ‘’aan de bak mocht’’, omdat hij verwacht had dat Sparta door de interlandperiode spelers uit het eerste elftal zou inzetten. Dat bleek niet de realiteit, Jong Sparta begon met Alex Craninx en George Dobson in de basis. Verder waren het bekende namen voor het beloftenteam met zelfs spelers uit de Onder 19 in de basis.

Jong Sparta kwam in de eerste helft sterk uit de startblokken wat gelijk al leidde tot een treffer van Abdou Harroui door een uitstekende voorzet van George Dobson. De goal werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Kort daarna werd Dervisoglu voor de keeper gezet na een solo van Soares Fonseca, zijn inzet werd knap door de keeper tot hoekschop verwerkt. In de eerste helft kwamen ook de Winter en Felicia één op één op de keeper, beide spelers wisten het net niet te raken waardoor Jong Sparta met 0-0 de rust in ging.

In de tweede helft kregen zowel Jong Sparta als FC Lienden weinig kansen. Pas in de 65e ontstond de eerste kans voor FC Lienden wat direct leidde tot een goal. Een corner bij de eerste paal werd fraai binnengekopt.

Na de 0-1 kwam Lienden met steeds meer gevaar, desondanks wist Jong Sparta met De Winter de scoren om te buigen naar 1-1. Kort daarna wist FC Lienden de 1-2 te maken en leek Sparta geen punt te pakken maar Youri de Winter wist wederom het net te raken waardoor Sparta alsnog gelijk speelde: 2-2.

Bron: Sparta RotterdamShare |
comments powered by Disqus