Zaterdag 04 Maart 2017 - 23:21

Jong Sparta pakt 3 punten tegen Katwijk

Jong Sparta Rotterdam heeft op Het Kasteel met 2-1 gewonnen van Katwijk. Hiermee heeft het zich gerevancheerd op de nederlaag die het eerder dit seizoen opliep bij de nummer 4 van de Tweede Divisie (4-1).

In een leuke wedstrijd met twee voetballende ploegen was het Katwijk dat de score opende, toen Bennie van Noord Bryan Janssen kansloos liet. Hierna werd Jong Sparta gevaarlijker en kreeg het via Ragnar Ache en Koen Muller mogelijkheden de stand naar 1-1 te brengen, wat Lovette Felicia binnen het halfuur wel lukte. Beide ploegen zouden voor rust nog gevaarlijk worden, maar zowel Ache als Katwijk-spelers Mike van den Ban en Robbert Susan konden niet veranderen dat we met een gelijke stand gingen rusten.

Een kwartier na de wedstrijdhervatting zou deze 1-1 wel van het scorebord verdwijnen, door de eerste goal van Jaimy Brute in de beloftenploeg. Ache slaagde er met een fraai geplaatst afstandsschot bijna in de wedstrijd in het slot te gooien, maar zag Katwijk hier opgelucht ademhalen. Dit kon het ook doen toen diezelfde Ache Ilias Alhaft een grote kans bood, die door doelman Mark de Vries onschadelijk gemaakt werd. In de slotfase deed Katwijk nog pogingen de verdiende Spartaanse zege te voorkomen, maar het slaagde er nauwelijks in de ploeg van Ole Tobiasen echt aan het wankelen te brengen.Share |
comments powered by Disqus