Maandag 13 Maart 2017 - 20:01

Jong Sparta haalt uit

Een sterk spelend Jong Sparta heeft op bezoek bij Barendrecht zichzelf beloond met een ruime overwinning op de nummer elf van de Tweede Divisie. De ploeg van trainer Ole Tobiasen ging de rust in met een 1-3 voorsprong en breidde deze in de tweede helft uit tot 1-6.

Al na 52 seconden viel de eerste treffer in het duel. Na goed voorbereidend werk van Abdou Harroui rondde Ragnar Ache beheerst af. Amper een kwartier later werd deze voorsprong al uitgebreid door Ilias Alhaft. Waar de thuisploeg, in naam van Bas Mourits, verzuimde de aansluitingstreffer te maken was het Deroy Duarte die de diepte in werd gestuurd en oog in oog met de doelman van Barendrecht niet faalde; 0-3. Toch viel de aansluitingstreffer nog vr de rust. Na een overtreding op Barendrecht spits Bas Mourits schoot Tim Eekman van elf meter feilloos binnen en werd de ruststand op 1-3 bepaald.

Na de theepauze ging de ploeg van trainer Ole Tobiasen door waarmee het in de eerste helft was begonnen; goed voetballen. Dit resulteerde na een aantal minuten al in de 1-4 nadat wederom Deroy Duarte goed afrondde. Abdou Harraoui beloonde zichzelf, nadat hij een aantal maal al bij een treffer betrokken was, met de 1-5 en zag niet veel later ook Spanjaard Ivan Calero Ruiz een treffer maken waardoor na 63 minuten 1-6 op het scorebord stond.

In het laatste half uur vielen voor beide ploegen nog een aantal kansen te noteren echter werd er geen n verzilverd waardoor het bij 1-6 bleef. Mark Veenhoven kwam in de 67ste minuut nog in het veld voor Jaimy Brute en maakte hiermee zijn debuut voor Jong Sparta. Door de ruime overwinning stoot de beloftenploeg van Sparta door naar een negende plaats.

Opstelling Jong Sparta Rotterdam:Verrips, Neral, Muller (61. Bai Kamara), Ketting, Sanches, Brute (67 Veenhoven), Harraoui, Duarte, Alhaft, Ache (78. Chevreuil) en Calero Ruiz.

Gele kaarten:Jeffrey Neral & Jaimy Brute.

Bron: www.sparta-rotterdam.nlShare |
comments powered by Disqus