Maandag 27 Februari 2017 - 17:05

Ingezonden: ommekeer

Wie herinnert zich niet het doelpunt van Vitesse vlak voor tijd dat de zoveelste nederlaag betekende?

Een wedstrijd lang hadden we uitzicht en hoop op minimaal één punt. En toch gaat het mis. Het lijkt wel het verhaal van dit seizoen. Meestal wel aardig meedoen, maar op het nippertje verliezen of gelijkspelen. Wees eerlijk, veel grote nederlagen waren er niet. Ik denk dan ook dat de niveauverschillen in de Eredivisie gering zijn, enkele clubs uitgezonderd. Vaak trekt in een voetbalwedstrijd de gelukkigste aan het langste eind.

Zelfs in de Champions League is dat het geval. Iedereen die Manchester City-Monaco heeft gezien, zag een glashelder voorbeeld van deze stelling. Of denk aan Feyenoord-PSV. Het scheelt een haar of PSV komt op voorsprong, met vervolgens alle gelegenheid de winst naar zich toe te trekken. Kortom, geluk is een niet te onderschatten factor.


Wat ik maar wil beweren, is dat we maar voor weinig clubs bang hoeven te zijn.

En dan, waarom zou je van Vitesse, nou vooruit, van Feyenoord moeten verliezen als je op prachtige wijze van Heerenveen en van PSV kunt winnen? Je hebt dan m.i. overtuigend bewezen te kunnen voetballen. Dus...... gewoon de schroom afwerpen en erop kletsen. Feyenoord wint zijn wedstrijden ook niet freewheelend. Kijk alleen maar naar de verbetenheid waarmee ze ieder duel ingaan? Die beroemde over-mijn-lijk-mentaliteit moet Sparta ook tonen en dan hebben we zowel tegen Vitesse als tegen Feyenoord een kans.

Tot slot nog een verzoek aan Alex Pastoor. Het botert misschien niet tussen jou en Loris Brogno, maar vergeet dan even je ego en zet Brogno in de basis.
Calero Ruiz is, eufemistisch uitgedrukt, uit vorm.

Ook een column schrijven of anderssoortige bijdrage leveren? We maken er graag plaats voor vrij! Stuur je bijdrage naar: itwmredactie@hotmail.nlShare |
comments powered by Disqus