Donderdag 12 Januari 2017 - 16:10

Iets minder duur bier bij Sparta

Of het nu komt door de catering waar een tussenpartij als van der Linden catering een extra centje aan over houdt of dat het de kas van Manfred Laros moet vullen; dat hebben we niet uitgezocht. Via een onderzoek wat net zo rijkelijk gedeeld wordt op internet zoals bier zou moeten vloeien blijkt dat wij, de Spartanen die wel van een glas gerstenat houden, daarvoor meer moeten betalen dan bij andere clubs. Sterker nog: in het Rotterdamse lijken we gewoon de duurste te zijn.

Over smaak valt uiteraard te twisten, maar een A-merk zoals Heineken krijgen we ook al een jaar of zes niet meer geserveerd in ons mooie stadion. Wij doen het met prijsvechter Jupiler en betalen daar dus fors voor.

Die andere cultclub uit de eredivisie, Go Ahead Eagles, lijkt het beter voor elkaar te hebben. Maar liefst 2 euro per liter zijn zij goedkoper dan Sparta. Onze club bevindt zich net boven de gevarenzone, maar moet oppassen dat het zich niet uit de markt prijst, voordat je het weet zitten onze fans op de tribune bij Heracles waar je voor een lekkere keil 20 % minder hoeft te schokken! Op een heel seizoen kan dat behoorlijk oplopen.

Wij van ITWM gaan er voor het gemak even vanuit dat dit veel gekopieerde onderzoek klopt en willen graag weten wat jullie van de prijs vinden die er bij Sparta betaalt moet worden voor een biertje. Leef je uit in de reacties

Update: de cateraar laat ons weten dat een halve liter geen 5 euro kost, maar 4,50. Daarmee stijgt onze club naar plaats 8!



Share |
comments powered by Disqus