Woensdag 25 Oktober 2017 - 14:18

Gesprek Alex Pastoor in november

Tijdens de interlandperiode in november gaan Alex Pastoor en bestuur om tafel, schrijft Voetbal International. Het weekblad publiceert een vier pagina's tellend verhaal over Pastoor ('Vakman met een gebruiksaanwijzing') en meldt daarin dat de komende thuisduels tegen Groningen en Heerenveen de toon bepalen van dat beoogde gesprek.

VI-journalist Chris Tempelman (een oude rot in het vak) begint zijn verhaal met de vijfde colonne binnen Sparta. Hij bedoelt daar ook deze website mee en sponsors die journalisten en kranten voor hun karretje spannen. Niet nieuw. Verklaarbaar. Maar ook soms te doorzichtig. "In werkelijkheid is het spel ingewikkelder dan het lijkt", schrijft VI. Maar dat valt wel mee.

VI wijst op het scheiden van de functies trainerschap en technisch directeurschap. Dat wordt hier al aan het begin van die dubbelfunctie voor Pastoor geschreven. De schijnconstructie met het adviseurschap van Edward Metgod, die ongevraagd of gevraagd het bestuur op technisch vlak mag adviseuren, houdt geen stand.

VI denkt dat na het scheiden van de functies pas gesproken wordt over de toekomst van Pastoor. Volgende maand gaat het daarover. Pastoors contract loopt dit seizoen af. "Kan en wil hij wel bijtekenen?", schrijft Tempelman die oud-collega's van Pastoor aan het woord laat.

Joop Lensen (werkte samen met onze trainert bij Fenerbahce): "Hij wist precies wat-ie wilde." Edwin Zoetebier (oud-collega bij FC Volendam): "Je ziet het onbegrip bij hem dat hij er nu ineens niets meer van zou kunnen, terwijl hij Sparta heeft teruggebracht naar de Eredivisie." Foppe de Haan (oud-trainer bij SC Heerenveen en CIOS). "Alex kende zijn beperkingen als speler. Hij is altijd hetzelfde gebleven. Zo nu en dan gooit hij er een prachtige kreet uit. Die verzint hij volgens mij ter plekke. Hij speelt geen rol, zo is ie gewoon." En...."Alex heeft altijd willen leren. Heeft zijn tijd als assistent onder Gertjan Verbeek optimaal gebruikt. Bij Excelsior greep hij zijn kans. Zelf afgedwongen bij Feyenoord. Altijd gezien dat hard werken wordt beloond. Dat vraagt hij dus ook van zijn spelers."

Aanvoerder Michel Breuer komt in het artikel ook aan het woord. "Ik heb met hem leren omgaan", grapt onze aanvoerder. Dan serieus. "Zijn werkwijze bevalt me prima. Misschien wel de reden dat ik het zolang volhou. Spelers die onder hem voetbalden, hoor je nooit inhoudelijk over zijn manier van werken klagen. Natuurlijk balen ze als ze te weinig spelen, wie niet?"

Breuer bepleit rust. "Laat hem zijn werk doen. Aan de binnenkant is het rustig, zo noemt hij dat. Is ook zo. Hij trekt zich weinig aan van wat anderen van hem vinden. Voor een speler heerlijk, hij schermt je af van het gedoe en vangt zelf de klappen op. Ik heb er alle vertrouwen in dat we beter tijden tegemoet gaan."Share |
comments powered by Disqus