Woensdag 19 Juli 2017 - 17:06

Gelijkspel tegen Club Brugge

Vandaag speelde Sparta de eerste serieuze oefenwedstrijd in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Onze club kwam goed voor de dag tegen de Belgische topclub Club Brugge. Het werd 1-1.

Onze club kwam snel op achterstand. Ilias Alhaft maakte twintig minuten voor tijd de gelijkmaker na een mooie assist van George Dobson.

Sparta begon in de volgende opstelling: Kortsmit, Dumfries, Floranus, Vriends, Dougall, Van Drongelen, Sanusi, Alhaft, Spierings, Volas, Verhaar

Breuer was afwezig door ziekte. Er waren aardig wat Sparta-supporters aanwezig in een zeer warm Temse. Maar ondanks de benauwdheid speelden Club Brugge en Sparta een leuke en frisse eerste helft. Brugge had iets meer balbezit, maar Sparta had het betere van het spel en kreeg goede kansen. Alhaft was dicht bij een doelpunt, Volas kopte in vrijstaande positie over het doel heen en ook Sanusi had nog een mogelijkheid. Maar het wat Club Brugge dat al na 10 minuten op voorsprong kwam door een (volgens het redactielid van ITWM) onterechte penalty (al was het wat moeilijk te zien vanaf de zijlijn). Dumfries was de veroorzaker van de penalty die door een speler van Brugge onberispelijk werd ingeschoten.

Dan ga je als Sparta een moeilijke wedstrijd tegemoet tegen een Belgische topclub als Brugge, maar niets was dus minder waar: Sparta kon prima meekomen en had met rust meer verdiend dan de 0-1 achterstand. Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat Brugge niet in de sterkste opstelling speelt, maar de vraag is maar of Sparta dat wel deed. Verhaar, Vriends en Dougall zullen aan het begin van de competitie normaal gesproken niet op een basisplaats kunnen rekenen, ten zij ze zich bewijzen in de voorbereiding. Ze kregen hun kans, deden het zeker niet onaardig, maar vielen ook weer niet op.

Onze club speelde voor het eerst deze voorbereiding 'op niveau' en dan ga je wat extra op de nieuwelingen letten. Volas? Groot, sterk, stevig, iets wat in de Nederlandse competitie een wapen kan zijn. Tegen Brugge bleek wel dat hij (nog?) ietwat snelheid tekort komt en ook (nog?) niet zo beweeglijk is. Maar goed, een spits van Sparta kan niet in alles goed zijn, hij zal bediend moeten worden op zijn kwaliteiten. Ache viel deze wedstrijd in en waar hij nog uitblonk tegen amateurs, had hij het op dit niveau duidelijker lastiger. Logisch ook. Maar zijn snelheid blijft een groot wapen.

Bambock viel een paar minuutjes in. Daar viel weinig van te zeggen, al maakte hij geen fouten. Wie wel opviel was Dobson. Niet alleen had hij een werkelijke prachtige assist op Alhaft die lekker naar binnen trok en de 1-1 prima binnen schoot. Dobson bleek ook een technische aardige voetballer, die direct mee kon met het niveau. Hij deed maar een half uurtje mee, maar de Spartanen langs de kant waren zonder uitzondering positief over zijn optreden.

Positief over de attractiviteit van de tweede helft was niemand. De vele wissels aan beide zijden en vooral de warmte hadden geen positieve invloed op het spel. Het spel werd slomer en tegelijkertijd wat grimmiger. Maar al met al eindigen we toch positief. Het was een leuke eerste helft, Sparta speelt volkomen verdiend gelijk tegen een ploeg als Club Brugge, er was een geweldig doelpunt, jonge spelers als Floranus, Alhaft en Van Drongelen 'stonden' er gewoon en de nieuwe spelers lieten een redelijk tot goede indruk achter.

Vrijdag speelt Sparta in Friesland alweer tegen Cambuur. Ongetwijfeld zullen er dan diverse andere spelers een kans krijgen. Breuer zal er dan nog steeds niet bij zijn; hij krijgt de tijd om uit te zieken. Sterkte!Share |
comments powered by Disqus