Woensdag 14 Februari 2018 - 14:42

Geen sjeik aan de Kasteelpoort

Weekblad Voetbal International komt deze week met een fors artikel over de Nederlandse clubs die in de verkoop zouden staan. De helft van de clubs heeft niet meer alle aandelen in eigen beheer. “Zelfs de oudste van allemaal, Sparta, verkocht een deel.

Nu is dat oud nieuws en worden we ook niet bang van de tekst onder het kopje Sparta. Wij wilden u de wijze woorden van voorzitter Rob Westerhof niet onthouden. "Zeventien procent van onze aandelen is in handen van vier Nederlandse investeerders. De rest ligt nog binnen de Kasteelmuren", schrijft VI. “Een meerderheid van de aandelen zal nooit verkocht worden”, aldus Westerhof die totaal niet gelooft in een buitenlandse overname.

“We hebben al een paar biedingen gehad uit Azië. Maar we hebben steeds geweigerd. Sparta geeft niet zomaar alles uit handen, ook met eigenaren zie ik het Nederlandse voetbal niet meer aanhaken."

Volgens het eigen jaarverslag wil Sparta wel meer gaan verkopen dan de huidige zeventien procent. “Dat is nu niet aan de orde. Door verkopen van Rick van Drongelen en Denzel Dumfries staan we er financieel goed voor", aldus Westerhof. “Bovenal heeft Sparta net als de Bundesliga de 50+1-regel die heilig is. Daar gaan we niet aan tornen.”Share |
comments powered by Disqus