Vrijdag 31 Maart 2017 - 14:45

Formeel opzeggen contracten

Alex Pastoor wil graag nog een jaar verder met Michel Breuer. Toch kreeg Breuer, net als een aantal andere selectiespelers, een formele opzegging van het contact. Dit betekent niet automatisch dat spelers volgend seizoen niet meer welkom zijn.

Breuer (in Oranje) gaat een jaar bijtekenen

Dat geldt bijvoorbeeld voor good old Michel Breuer (in Oranje). De 36-jarige routinier heeft van Sparta een brief gekregen waarin zijn aflopende contract formeel is opgezegd. Het is niet de eerste keer dat Breuer een dergelijke brief krijgt. Ook vorig jaar ontving hij een opzegging. Clubs moeten dat namelijk ieder jaar voor 1 april doen. Doen ze het niet, dan zitten ze nog een jaar onder dezelfde voorwaarden vast aan spelers.

Breuer en Sparta hebben in gezamenlijkheid afgesproken dat deze brief in maart gewoon komt, maar ze praten rustig verder. Alex Pastoor gaf vandaag aan graag nog een jaar verder te willen met Breuer. En Breuer - die natuurlijk had moeten spelen tegen Bulgarije, dat had Oranje 2 goals tegen gescheeld - heeft ook wel oren naar een contractverlenging.

Breuer zal Sparta natuurlijk wel een keer stoppen met voetballen. Maar ....-als nuchtere aanvoerder van de kampioensploeg die precies op het juiste moment scoorde (zie foto)- ....vergeten zullen we hem niet!

Breedijk en Mendes

Ook Daniel Breedijk heeft een opzeggingsbrief ontvangen, maar met de speler uit de jeugdopleiding die de laatste 2 jaar veel blessureleed kende wordt nog verder gesproken.

David Mendes da Silva had dit jaar een amateurcontract. Ook met Mendes zijn gesprekken gaande. De kans is aanwezig dat hij volgend seizoen een 'klein' profcontract krijgt, met mogelijkheden om zich te ontwikkelen als trainer. Mendes wil namelijk nog wel een jaartje door als speler, maar heeft er geen geheim van gemaakt een loopbaan als trainer te ambi๋ren.

Kieboom en Pinteaux krijgen geen contractverlenging

Ricardo Kieboom mag het Kasteel verlaten. Dat mocht hij afgelopen zomer al, toen vroeg Sparta nog een kleine transfersom aan Dordrecht, maar die club wilde niets betalen, dus bleef Kieboom. In de winter mocht Kieboom gratis weg, maar dat lukte niet. Nu zal hij deze zomer Sparta alsnog mogen verlaten.

Ook Florian Pinteaux heeft een opzeggingsbrief gekregen. Ook voor hem lijkt geen toekomst op het Kasteel.Share |
comments powered by Disqus