Maandag 15 Mei 2017 - 10:02

Eind goed, al goed

Sparta heeft door zelf te winnen en met hulp van Vitesse het Eredivisieschap veiliggesteld. Door de nederlaag van Roda in Arnhem en onze 1-3 winst op Go Ahead blijven we op doelsaldo erin en plakken we er nog een jaartje eredivisie aan vast. Reden voor een feestje!!

Maar voor we dat feestje konden vieren moesten we nog heel wat zweetdruppels laten. Want het ging allemaal niet makkelijk. Sparta moest diep gaan om de 15e plaats veilig te stellen.

Moeizaam
We kenden een moeizame eerste helft. Met Verrips in het doel als vervanger voor de op de training geblesseerd geraakte Kortsmit, maar verder ongewijzigd elftal bonden we de strijd aan tegen een onberekenbaar Go Ahead. De vraag was of zij de wedstrijd zouden laten lopen of er nog één keer vol op zouden gaan klappen.
Het werd geen van beiden, zo zag het met 400 man propvolle en zeer luidruchtige uitvak.

Het rood-wit gestreepte en propvolle uitvak

De thuisclub gaf de punten zeker niet cadeau, maar overlopen werden we ook niet.
Onze club bleef daardoor zonder al teveel echte problemen overeind en lag het vooral aan onszelf of we de wedstrijd succesvol af zouden ronden.

Aanvallend pover
Dat lukte, maar makkelijk ging het allemaal niet. Sparta speelde niet slecht, dat zeker niet, maar echt sprankelend was het ook niet. Het bleek weer eens dat we vooral in aanvallend opzicht tekort schoten. Tot aan de 16 van de tegenstander ging het allemaal wel, maar eenmaal daar aangekomen liep het vast; net even de bal verkeerd aannemen, een geblokkeerd schot, een verkeerde pass, ook mannetje drie willen passeren, een slechte voorzet. De keeper van Go Ahead kreeg daardoor weinig te doen.

Hulp
Maar ook Verrips hield zijn doel schoon, hij hoefde zich niet bovenmatig in te spannen, al had hij daarvoor wel de hulp nodig van Breuer. Op de grond gezeten maakte hij met zijn hoofd een schot van de Eagles onschadelijk. Het was de grootste kans die de toeschouwers in de eerste helft zagen.

Ander vaatje
Sparta werd de tweede helft gedwongen uit een ander vaatje te tappen. Pastoor probeerde dat door Cabral in de kleedkamer achter te laten. Terecht, want ook nu weer wist Cabral niet te overtuigen. Zijn vervanger Goodwin deed dat wel en bevestigde daarmee de overtuiging van veel Spartanen dat de Australiër altijd de voorkeur moet krijgen boven Cabral.
Het valt te hopen dat Pastoor zelf nu ook eindelijk doordrongen is van het feit dat Goodwin altijd een meerwaarde heeft voor het team!

Loden last
Met Goodwin liep het een stukje beter, al hield het nog niet over. De druk om te moeten winnen lag als een loden last op de schouders van de Spartanen en was het maar afwachten of we daar met het steeds meer naderen van de 90e minuut niet onder zouden gaan bezwijken.

Dat gebeurde niet, Sparta deed wat binnen haar mogelijkheden lag en knokte zich met vallen en opstaan door de wedstrijd. In de 57e minuut kregen we een welkome opsteker. Na een prima vrije trap van Goodwin kopte Pusic knap raakt, 0-1! De goal werd met uitzinnig gejuich op het uitvak begroet want op dat moment stonden we veilig.

Schrik
Het billenknijpen begon, maar bleek aanvankelijk niet nodig. Sparta bleef zonder veel problemen overeind. Toch moesten we, Sparta kennende, beducht blijven voor de geljikmaker. Tot grote schrik van de Sparta aanhang kwam die er in de 71e minuut. Een snelle counter waardoor de nodige ruimte ontstond werd ons fataal. Zonder veel moeite schoot Maatsen de gelijkmaker binnen.

We konden weer van voren af aan beginnen. We hadden nog 20 minuten om de nacompetitie te ontlopen, want in Arnhem leek het er bij een 1-0 stand niet op dat Roda het zou lukken om twee keer te scoren.

Eigen hand
Sparta had alles dus in eigen hand. Eén goaltje moest de redding brengen. In de 80e minuut kwam die er dankzij een tweede assist van Goodwin. Zijn voorzet bereikte de alerte Pusic die de bal bij de eerste paal binnentikte. De vreugde uitbarsting was bij de 1-2 nog groter dan bij de 0-1!

Goodwin
Het billenknijpen begon nu pas echt. De wedstrijd in Arnhem bleek gespeeld, daar werd in de 80e minuut ook gescoord. Alle ogen waren nu dus gericht op Sparta. Zou het lukken? Bij Sparta weet je het immers maar nooit. Maar gelukkig bleken de voetbalgoden (voorzover die bestaan) Sparta gunstig gezind. We bleven overeind en maakten in de 87e minuut aan alle onzekerheid een eind.
Goodwin, man van de wedstrijd, schoot uit een vrije trap raak. Naast uitzinnig gejuich was er ook een zucht op opluchting te horen vanuit het uitvak, want met de 1-3 score was de wedstrijd gespeeld. De scheidsrechter vond dat ook, want hij trok geen seconde bij ondanks de wissels en de twee piepjonge Eagles supporters die even tevoren over het veld renden.

Het feest kon beginnen op het uitvak. Daar werd met spelers en trainer gezongen en gesprongen en ook nog even stilgestaan bijj de afwezigheid van Pogba. Hij moest vanwege het overlijden van zijn vader verstek laten gaan.

In Rotterdam werd het 'we are staying up' feest voortgezet. De Sparta leiding had er prima op ingespeeld door de Jupiler Lounge in het stadion voor de supporters beschikbaar te stellen en te zorgen voor gratis drank en snacks. Het feest ging op het Kasteel met spelers en trainers daarom nog uren door.
Op die manier werd een mooi punt gezet achter een enerverend seizoen.

Tot volgend seizoen Spartanen!

Foto's: © Carla VosShare |
comments powered by Disqus