Vrijdag 15 September 2017 - 23:00

Edward Metgod technisch adviseur

Edward Metgod wordt technisch adviseur bij onze club. Naar verwachting zal hij dan de vacante positie van bestuurslid technische zaken gaan vervullen.

De oud-doelman van onze club gaat het bestuur van adviezen voorzien over voetbaltechnische zaken, dit heeft Alex Pastoor inmiddels bevestigd tegenover de NOS. Of Metgod dat gaat doen als bestuurslid of als extern technisch adviseur is nog niet bekend (Sparta heeft officieel nog niets naar buiten gebracht over dit onderwerp). Maar aangezien de functie van bestuurslid technisch zaken sinds het vertrek van Pim Verbeek vacant is lijkt het logisch dat Metgod in dat gat 'springt'. In het afgelopen jaar had Alex Pastoor -naast de functie van technisch manager en trainer- ook deze adviserende rol richting bestuur op zich genomen. Hij schoof ook af en toe aan bij bestuursvergaderingen. Uiteindelijk is het natuurlijk goed dat er in het bestuur ook weer iemand komt die bestuurlijk het eerste aanspreekpunt is voor het nogal belangrijke onderwerp 'voetbal'.

Tussen 1990 en 1997 stond Metgod in 166 competitieduels onder de lat bij Sparta. Na zijn carrière ging hij aan de slag als trainer en scout.

Komende week gaat hij met Alex Pastoor om de tafel om één en ander verder te bespreken.Share |
comments powered by Disqus