Maandag 02 Oktober 2017 - 20:28

Directie schaart zich achter Pastoor

Het Algemeen Dagblad meldt dat de directie zich achter trainer Alex Pastoor schaart. Nu zijn dergelijke uitspraken altijd een voorbode, maar feitelijk zegt een steunbeteuging van directeur Manfred Laros niet veel, omdat een directie uitvoerend is. Ware het niet dat Laros zelf weer gedelegeerd commissaris is binnen het one-tier-board (het bestuur) waar wel een beslissing kan worden genomen over de toekomst van Pastoor.

In het bestuur zwaaien mannen als Rob Westerhof, Alex Klein en Henk van Beek de scepter en zijn er nog vijf heren lid, maar niet uitvoerend. Allen met een enorm Sparta-hart en verdienste, maar -we moeten eerlijk zijn- met net zoveel voetbalverstand als ons. Geen oud-trainers of oud-voetballers. De technisch adviseur Edward Metgod maakt er geen onderdeel vanuit en kan gevraagd en ongevraagd advies geven op het aan- en verkoopbeleid. Hij gaat niet over het functioneren van de trainer/manager Alex Pastoor.

Laros zegt in het AD dat Pastoor tegen Ajax en Excelsior gewoon op de bank zit. Dat klopt. In het one-tier-board worden na die twee wedstrijden knopen door gehakt. Eén ding kunnen wij wel alvast melden. De negen bestuursleden scharen zich niet unaniem achter Pastoor.

---------------------------------------------------------------------------------------

Sparta-directie schaart zich achter trainer Pastoor

Algemeen directeur Manfred Laros van Sparta schaart zich achter coach Alex Pastoor, die na de 1-2 nederlaag van de rood/witten tegen Roda JC nog steviger onder vuur is komen liggen op Het Kasteel. Volgens de Brabander is een ontslag van de oefenmeester niet aan de orde.

,,Natuurlijk moet er snel iets veranderen”, zegt Laros. ,,Maar we willen dat dit verandert met Alex als trainer. Hij zit tegen Ajax (de eerste competitiewedstrijd na de interlandperiode, red.) en Excelsior gewoon op de bank. Daar hoeft niemand aan te twijfelen. Hij moet zorgen dat het beter gaat. En wij gaan er op dit moment vanuit dat onder hem die ommekeer ook gaat komen.”

Sparta verloor gistermiddag met 1-2 van Roda JC. De Limburgers hadden tot gisteren nog geen enkel punt behaald in de eredivisie. Dat maakte het verlies nog beschamender. Deze week hebben intensieve gesprekken plaats tussen bestuur/directie en Pastoor, maar volgens Laros heeft dit niet per se te maken met de slechte prestaties van de Kasteelclub, die op dit moment op de vijftiende plaats in de eredivisie staat met vijf punten uit zeven duels. ,,Die intensieve gesprekken voeren we altijd met elkaar.”

Bron: AD

-----------------------------------------------------------------------------------------------------Share |
comments powered by Disqus