Woensdag 04 Oktober 2017 - 18:59

Deroy Duarte kiest bewust voor carriere via Sparta 1

Als Deroy Duarte invalt, dan doet hij dat eigenlijk altijd goed. Samen met Floranus (al heeft de back momenteel een dipje) lijkt hij het grootste talent van de A-selectie. In interviews blijkt hij een prettig realisme te hebben. Zo ook nu weer tegenover Elf Voetbal.

De 18-jarige middenvelder Deroy Duarte is in het verleden herhaaldelijk benaderd door PSV. Waar zijn oudere broer Laros Duarte wel van Sparta de overstap naar PSV maakte, wees Deroy de Eindhovenaren af. “Voor mij hebben zich ook weleens clubs gemeld. PSV ook, ja. En andere topclubs en subtoppers uit Nederland”.

Duarte vervolgt: “Ik voel me goed bij Sparta. Hier had ik het gevoel dat ik het snelst het betaald voetbal kon halen. Ik wil aan het einde van het seizoen basisspeler zijn.”

Goed voorbeeld doet volgen

Hoewel we Laros Duarte niets misgunnen is het voor Sparta eigenlijk te hopen dat het avontuur van Duarte bij PSV mislukt en het avontuur van Duarte bij Sparta slaagt. Hoe meer goede voorbeelden Sparta heeft van jeugdspelers die doorstromen, des te aantrekkelijker zal de club worden voor jeugdspelers. 2 jaar echt iets hebben aan talenten en daarna geld vangen - Dumfries en Van Drongelen zijn er voorbeelden van - en daarna bij voorverkoop nog meer geld vangen; het kan een levensader zijn voor Sparta. (Detail: ....moet je het binnen gekomen geld wel goed besteden...).

Floranus & Ache

Het is hoe dan ook te hopen dat Pastoor snel aan de slag gaat met Floranus. Die jongen heeft talent genoeg en het zou natuurlijk doodzonde zijn als dat er niet uitkomt en hij gaat verpieteren achter twee Deense backs die op zijn best degelijk zijn, maar sportief en financieel nooit een echte meerwaarde zullen hebben. Ook is het van belang dat Ache op een goede wijze wordt gebracht. Momenteel ligt er wel erg veel druk op Ache omdat de gehaalde spitsen Volas en Proschwitz simpelweg niet goed genoeg (lijken te) zijn.

Dromen

Terug naar Deroy Duarte, die Sparta verkoos boven topclubs en subtoppers uit Nederland. Hij wil basisspeler worden en droomt verder. Geen probleem. Dromen mag. "Ik wil aan het einde van het seizoen basisspeler zijn." De middenvelder maakte in augustus in de wedstrijd tegen VVV-Venlo zijn debuut in het eerste elftal van Sparta. Tot dusver speelde hij vijf wedstrijden in het team van trainer Alex Pastoor. "Als ik basisspeler ben en goed mee draai in het eerste, dan hoop ik daarna een mooie stap te maken. Mijn droom is om in de Premier League te spelen”, aldus Duarte.Share |
comments powered by Disqus