Donderdag 03 Augustus 2017 - 19:14

Denzel en Rick : bedankt!

De welbekende kogel is door de al even bekende kerk: Rick van Drongelen heeft getekend voor HSV. Daarmee hebben met Dumfries en Van Drongelen twee talenten onze club verlaten, maar het zijn talenten waar we veel plezier aan hebben gehad!

En de combinatie van sportief hebben kunnen genieten van talent en er ook nog een mooie transfersom aan over houden, dat is lang niet altijd vanzelfsprekend. Te vaak speelde talent wat dolend mee rond in de middenmoot van de eerste divisie, of degradeerden we met goede talenten uit de eredivisie e te vaak liepen ze voor een appel en een ei de deur uit. Dat alles is nu gelukkig anders.

Aan het begin van het seizoen 2015/2016 hadden zowel Dumfries als Van Drongelen nog geen basisplek. Pastoor verkoos toen bijvoorbeeld Kees van Buuren boven Dumfries. Maar het kan snel gaan. Van Buuren Kees mocht later dan seizoen verkassen naar Almera. Met Dumfries en Van Drongelen werd Sparta kampioen. Er kwam een maandagavondfeest dat we nooit zullen vergeten. Vorig jaar handhaafde onze club zich rechtstreeks. Makkelijk ging dat niet, maar er zaten pareltjes van wedstrijden bij (Heerenveen thuis en Zwolle uit om maar eens wat te noemen) en de extatische vreugde was er ook (Feyenoord thuis, Go Ahead uit).

Niet zelden gingen deze twee prettige gasten bij voor- of tegenspoed voorop in de strijd. We hebben vanaf de tribune van ze kunnen genieten en nu komt er een paar miljoen binnen ook. Als Sparta die goed weet te besteden zou onze club er per saldo beter moeten worden, binnen en buiten het veld.

Rick van Drongelen bedankt de Sparta supporters in een korte, maar leuke videoboodschap. Maar de dankbaarheid is wederzijds: Rick bedankt! Veel succes in Hamburg! En ook tegen Denzel zeggen we: bedankt! Veel succes in Heerenveen (behalve tegen Sparta dan, maar dat spreekt voor zich).

Geld

Naast het kampioenschap en de rechtstreekse handhaving leveren de 2 jonge spelers Sparta nog een mooi bedrag op. Dumfries in ieder geval 750.000 euro. Rick van Drongelen meer dan 3 miljoen euro. Volgens het AD kan dit in de toekomst zelfs oplopen tot boven de 4 miljoen, bonussen meegerekend als Van Drongelen het goed doet. Dat zou mooi zijn! Als Van Drongelen (dit geldt in mindere mate ook voor Dumfries) nog een internationale transfer erbij maakt, komt er nog een mooie opleidingsvergoeding bij. Al met al zal in de toekomst ongetwijfeld blijken dat het duo Sparta naast de 2 goede sportieve jaren meer dan 5 miljoen heeft opgeleverd.Share |
comments powered by Disqus