Donderdag 28 December 2017 - 10:36

De geruchtenmachine: iedereen en zijn moeder

Voetbalzone: ‘Sparta kijkt rond bij PSV en denkt niet alleen aan komst van Maher’

Dick Advocaat werd op Eerste Kerstdag aangesteld bij Sparta Rotterdam en de nieuwe trainer lijkt meteen grote plannen te hebben op de transfermarkt. De Spangenaren kijken naar verluidt alvast voorzichtig rond bij koploper PSV en hebben naast de bijna transfervrije Adam Maher nog een kandidaat op het oog.

Maher beschikt over een aflopend contract in Eindhoven en mag volgens het Eindhovens Dagblad in januari op een ‘nette manier’ vertrekken uit het Philips Stadion. PSV betaalde vier jaar geleden nog acht miljoen euro om de middenvelder over te nemen van AZ, maar Maher slaagde er in die periode nooit in om uit te groeien tot een onmisbare schakel in Eindhoven.

Naast Maher zou Sparta ook denken aan de tijdelijke komst van Sam Lammers. Het talent mag eventueel op huurbasis vertrekken bij PSV, dat daar wel pas in de loop van januari een definitief besluit over wil nemen. Lammers is overigens niet de enige spits die in verband wordt gebracht met een overstap naar Het Kasteel, aangezien Sparta ook de bij Feyenoord overbodige Michiel Kramer in het vizier heeft.


AD: Drie clubs strijden om diensten Kramer

NAC ondervindt in de strijd om Michiel Kramer stevige concurrentie van Sparta en ADO Den Haag. Op z'n vroegst begin januari heeft de Bredase club een eerste gesprek met de spits van Feyenoord, hoewel er nog geen afspraak staat gepland voor een bepaalde dag.

Wil het Kramer binnenhalen, zal NAC haast moeten maken. Met Dick Advocaat als nieuwe trainer van Sparta heeft de Kasteelclub zich officieel gemeld om de 29-jarige aanvaller in de winterstop over te nemen van Feyenoord. Eerder al liet ADO Den Haag blijken meer dan serieuze belangstelling te hebben in Kramer die te horen heeft gekregen dat hij per direct mag vertrekken bij de landskampioen.

Michiel Kramer. De technisch directeur van NAC, Hans Smulders, heeft vorige week voor het eerst zijn interesse kenbaar gemaakt in Kramer. Volgens Kramer's zaakwaarnemer is het de bedoeling dat begin januari, in de week dat NAC afreist naar Portugal voor het trainingskamp in Vilamoura, Smulders en trainer Stijn Vreven met Kramer een gesprek hebben.


AD: Ook Nelom en Bel Hassani op de radar van Sparta

Dick Advocaat hoopt de Sparta-selectie binnenkort fors te versterken. Op namen gaat hij niet in, maar feit is dat behalve onder anderen Michiel Kramer, Miquel Nelom (beiden Feyenoord) en Iliass Bel Hassani (AZ) op het lijstje staan. Voor Kramer heeft Sparta zich al officieel gemeld bij zijn zaakwaarnemer. Ook NAC en ADO Den Haag hebben serieuze belangstelling.


Soccernews: 'Sparta gaat behoorlijk grote namen halen'

Sparta bungelt momenteel onderaan in de Eredivisie en dat moet anders, zeker met oefenmeester Dick Advocaat aan het roer en Leo Beenhakker als technische man. Het ziet ernaar uit dat de Rotterdammers behoorlijk grote namen naar Het Kasteel gaan trekken.

Journalist Chris Tempelman van Voetbal International komt met een lijstje met spelers die er goed opstaan bij Sparta: Sam Lammers, Albert Gudmundsson en Adam Maher van PSV, Michiel Kramer van Feyenoord, Rens van Eijden en Iliass Bel Hassani van AZ en Ryan Donk van Galatasaray...

Advocaat liet eerder weten: "Ik heb de nederlaag tegen Feyenoord (0-7) gezien en dus stond ik aanvankelijk niet meteen te springen om aan de slag te gaan. Ik was erg geschrokken. Het elftal was dood, dus we gaan ons zeker roeren op de transfermarkt."


Fox Sports: Sparta richt vizier op AZ-talent Dos Santos

Sparta hoopt voor de tweede seizoenshelft Dabney dos Santos te huren van AZ. De 21-jarige aanvaller van AZ zou de eerste winteraanwinst van de nieuwe trainer Dick Advocaat worden. De Rotterdammers moeten zich nog wel officieel melden bij AZ, waar Dos Santos tot de zomer van 2019 onder contract staat.

Dos Santos zag dit seizoen weinig speeltijd in de hoofdmacht van de Alkmaarders. Hij kwam slechts acht keer in de competitie in actie en maakte nooit de negentig minuten vol.

De talentvolle aanvaller speelde sinds zijn debuut drie jaar geleden in totaal 92 Eredivisie-duels, waarin hij elf keer het vond.

Advocaat beloofde woensdag tijdens zijn presentatie bij Sparta dat hij zijn ploeg snel en slim wilde versterken. Hij zou zich vooral willen richten op spelers die bij topclubs minder aan bod komen.Share |
comments powered by Disqus