Donderdag 16 Februari 2017 - 23:15

De Bollenstreek steunt Sparta

Het gaat even flink wat minder met onze club. Maar uit zo’n dip komen lukt alleen als het publiek de ploeg zondag flink steunt. Zondag weer een vol Kasteel. De Spangenaren die de boel vocaal flink opjagen. 3 punten? Het moet zondag maar weer eens gaan gebeuren!

Dat vinden wij niet alleen, maar dat vinden vele supporters. Op deze site gaat het vaker over de wat bekendere 'groepen' supporters. Sponsoren, het lekker luidruchtige hoekvak op De Denis Neville tribune, de trouwe uitsupporters, etc., maar Sparta kent supporters in alle soorten en maten en daar zetten we graag ook af en toe even de digitale schijnwerpers op.

Bijvoorbeeld supporters uit De Bollenstreek! Jawel, ook in die streek waar veel Feyenoorders en Ajacieden rondlopen, blijken er genoeg mensen te zijn mensen met een meer verfijnde smaak op het gebied van voetbalcultuur. Zo bestaat er een heus “Sparta Genootschap Bollenstreek”. Hiervan zijn trouwens ook de ex-Sparta spelers Anton Marijt en Bram Marbus lid.

Het Sparta Genootschap Bollenstreek zorgde er al eens voor dat de Sparta vlag trots aan De Toren van de Oude Jeroenskerk in Noordwijk wapperde toen Sparta kampioen werd (zie foto hierboven). En door een Bollenstreeks proeflokaal klinkt zo nu en dan trots de Sparta Marsch. Maar vooral steunen de mannen Sparta. Met seizoenkaarten, maar ook proberen ze Sparta-sympathisanten die (nog) geen seizoenkaart hebben op te trommelen. Zo ook vrijdag tegen Groningen.

Onder het motto dat steun voor onze prachtige club juist nu van groot belang is organiseerde het Sparta Genootschap Bollenstreek een busreis naar Sparta-Groningen. De grote touringcar was snel gevuld. Er zullen zondag bijna 70 man uit stappen om onze club te steunen juist in deze moeilijke tijden. Een mooi initiatief!

Ons trof ook het zinnetje dat Henk van den Berg hierbij eregast zal zijn. Wij kennen Henk van den Berg verder niet, maar hij is vader van één van de organisatoren en hij nam in 1971 zijn zoon voor het eerst (achter op de brommer) mee naar Het Kasteel. Meegenomen door pa naar Het Kasteel, zo je voetballiefde ontmoeten en daar nooit meer van los kunnen komen. Velen zullen het herkennen. Henk van den Berg is geboren 14 februari 1927 en werd afgelopen dinsdag dus 90 jaar. Nog van harte! Voor Henk en alle andere Spartanen uit de Bollenstreek en ver daar buiten hopen we dat het zondag weer eens een prachtige rood-witte dag zal worden.Share |
comments powered by Disqus