Woensdag 05 Maart 2014 - 08:12

DaniŽl Bessa hoopt op Sparta 1 later deze maand

Het loont dezer dagen om af en toe een AD Rotterdams Dagblad te kopen. Vrijwel iedere dag is er een achtergrond verhaal over Sparta te lezen. De afgelopen dagen ging het over Wiljan Vloet. Vandaag een achtergrond verhaal over DaniŽl Bessa.


Wie interesse heeft moet dus even het AD erbij pakken. Hoe dan ook, Bessa maakte gisteren zijn eerste minuten in een Sparta shirt. Hij speelde met Jong Sparta mee in de oefenpot tegen ARC. Deze wedstrijd ging overigens kansloos met 3-1 verloren. De ruststand was 2-0, niet ver na rust werd het 3-0. Sparta maakte pas 5 minuten voor tijd de 1-3 (treffer Adnan Bajic). Opmerkelijk was dat ook oud-Spartanen ook tegen Jong Sparta aan het scoren gaan. Jayson Trommel -de man die vrijwel nooit scoort en ook in 39 wedstrijden voor Sparta 1 0 keer tot scoren kwam- maakte gisteren de openingstreffer.

Belangrijker dan de nederlaag was dat DaniŽl Bessa zijn eerste minuten in een Sparta shirt maakte. Toen hij zijn contract kreeg, raakte hij direct geblesseerd. De spierblessure is inmiddels voorbij. Bessa zal minimaal nog ťťn wedstrijd, maar wellicht zelfs nog twee wedstrijden met Jong Sparta meedoen, alvorens hij bij de wedstrijdselectie van het eerste komt. Tegen Jong Twente komt hij zeker nog niet in actie. Bessa staat onder contract bij Inter Milaan, dat hem eerder verhuur aan Olhanese (Portugal) en Vicenza (serie B). Gisteren viel Bessa niet specifiek op. Maar bij Sparta hoopt men dat de de 21-jarige middenvelder in de laatste weken van het seizoen, de spelmaker kan gaan worden, die onder andere een 'lekkere' steekpass kan geven op diepgaande mensen. Even nog afwachten dus.

Share |
comments powered by Disqus