Zondag 26 Februari 2017 - 08:48

Cruciale winst Sparta in aanloop op bekerthriller

Geen hoogstaand voetbal, maar wel drie heel erg belangrijke punten. In een notedop was dat het verhaal van NEC-Sparta. Paco van Moorsel werd de matchwinner in een wedstrijd die we ondanks de winst maar snel moeten vergeten.

Sparta speelde namelijk niet al te best en dan drukken we ons nog voorzichtig uit. Maar niet alleen Sparta speelde ondermaats, ook het voetbal van NEC deed pijn aan de ogen. Beide ploegen grossierden in balverlies waardoor er van veel goed geslaagde aanvallen geen sprake was. Kansen waren derhalve schaars, de wedstrijd oogde erg rommelig door de vele onzorgvuldigheden in het spel der beide teams.

Gestopt
NEC drong van de twee ploegen het sterkst aan en kon zichzelf daarvoor belonen in de 18e minuut toen Mart Dijkstra (een van de spelers die we wel eens beter hebben gezien) een domme overtreding in het strafschopgebied maakte. De terechte strafschop werd gelukkig voor hem en ons gestopt door penaltykiller Kortsmit.

Geen wake-up call
Sparta kwam met de schrik vrij, maar het was allerminst een wake-up call. Sparta bleef maar aanmodderen, maar ook NEC deed weinig goeds met de bal. De wedstrijd leek derhalve op een 0-0 ruststand af te stevenen.
Maar het geluk was aan onze kant, want echt de enige kans die wij de eerste helft kregen werd meteen benut. Van Moorsel schoot op aangeven van Dumfries in de 33e minuut tegendraads in, de keeper daarmee kansloos latend.

Waakzaam
Zo werd er dan toch gescoord in het armieterige duel, maar niemand die daar om gaf in het uitvak.
De tweede helft kende net als de eerste 45 minuten ook geen hoge amusementswaarde maar werd voor de kleine 200 Spartanen wel steeds spannender. Zou Sparta namelijk stand kunnen houden tegen het aandringende NEC?
Dat bleek een niet al te moeilijke opgave want de thuisclub bakte er, tot grote frustratie van het thuispubliek, helemaal niets van. Slechts zelden werd het gevaarlijk, maar omdat Sparta de bal keer op keer inleverde moest onze club waakzaam blijven.

Echter, hoe vaak Sparta ook de duels verloor en door anderssoortig gepruts het balbezit ook aan NEC moest laten, het liep nimmer fataal af. Sterker nog, we kregen de beste kansen!

Nek omdraaien
Vooral in de slotfase hadden we NEC de nek om kunnen en moéten draaien. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg de voor de gretige en balvaste Pusic (dit in tegenstelling tot Calero Ruiz die grossierde in balverlies) ingevallen El Azzouzi drie loeigrote kansen die hij echter evenzovele malen op amateuristische en bovenal nonchalante wijze verprutste. Ja, als je een basisplaats wil, moet het op zulke momenten wel laten zien natuurlijk. Maar Sparta kon het zich veroorloven kansen te missen omdat de thuisclub aanvallend onthutsend zwak bleef.

Daardoor behaalden we drie belangrijke punten die zeer welkom zijn gezien het pittige programma van de komende weken tegen clubs als Feyenoord, Heracles, Heerenveen, PSV en Vitesse.

Maar nu eerst de focus op de halve finale tegen laatstgenoemde club. Als we zo spelen als tegen hun streekgenoot NEC gaan we weinig kans maken, maar we kunnen ons troosten met de gedachte dat in de beker andere wetten gelden. Het belooft dan ook een kraker van jewelste te worden. Reikhalzend kijken we dan ook uit naar de wedstrijd die moet leiden tot een volksfeest van Spartanen in de Kuip. Sparta succes en Spartanen.... laat je horen!!!!Share |
comments powered by Disqus