Donderdag 14 September 2017 - 20:42

Collecte voor Sint-Maarten

Bij de vijfde speelronde in de Eredivisie wordt stilgestaan bij de orkaan die het eiland Sint-Maarten geteisterd heeft. Elke club zal het veld betreden in shirts waarmee medeleven met de slachtoffers betuigd wordt.

Oud Sparta spelers en De Betrokken Spartaan collecteren

Namens Sparta Rotterdam, dat van oudsher een sterke band met het eiland heeft, zullen enkele oud-spelers en stichting De Betrokken Spartaan rondom de wedstrijd tegen AZ geld inzamelen, dat op GIRO 5125 gestort wordt. (Wie de collectanten mist en toch iets wil bijdragen kan uiteraard ook zelf storten via Giro 5125, de nodige informatie is ook te vinden via www.rodekruis.nl, red. ITWM).

De goede relatie tussen het eiland en Sparta vindt haar oorsprong in de Spartaanse honkbalafdeling van de club, waar lange tijd een groot deel van het team uit Sint-Maarten afkomstig was. Hamilton Richardson, destijds de beste honkballer die in Europa actief was, was vermoedelijk de bekendste van hen.

Afbeeldingsresultaat voor hamilton richardson sparta

Foto: Hamilton Richardson

In de jaren negentig werd de relatie ververst doordat de Rotterdammers meerdere keren uitgenodigd werden voor een trainingskamp op het Caribische eiland. Dit laatste motiveerde Sparta Legends Jos van Eck, Hans Hazebroek, Gerald Sandel, Piet de Kant, David Loggie, Ger van der Heide en Marcel de Ridder om met Sparta Rotterdam en De Betrokken Spartaan een geldinzamelingsactie op poten te zetten.

Vrijwilligers van De Betrokken Spartaan zullen, samen met deze Legends, bij alle ingangen van het stadion gepositioneerd zijn.

Bron: www.sparta-rotterdam.nlShare |
comments powered by Disqus