Dinsdag 03 Januari 2017 - 10:09

Ciranni, Boere en Brogno in De Geruchtenmachine

De transferperiode is weer geopend, dussssss daar istie weer: de geruchtenmachine! Altijd met bronvermelding, desondanks zelden betrouwbaar, maar vaak een basis voor wat goed Spartaanse vermaak. Vandaag drie spelers die we in de machine kunnen gooien: Alessandro Ciranni, Tom Boere en Loris Brogno.


Alessandro Ciranni een optie als Dumfries verkocht wordt?

De Belgische krant Het Laatste Nieuws meldt dat Sparta geïnformeerd heeft naar Alessandro Ciranni. Hij is een in België geboren rechtsback (met Nederlandse moeder en Italiaanse vader) van slechts 1 meter 72 lang. De verdediger is 20 jaar jong en draait een uitstekend seizoen MVV. Voordat hij voor MVV uitkwam stond hij onder contract bij Racing Genk.

Sparta heeft voor de rechtsbackpositie al Dumfries, Floranus en inmiddels ook de Fins international Janne Saksela onder contract staan. Het halen van Ciranni lijkt dan ook pas een serieuze optie te zij, voor het geval dat Dumfries verkocht wordt.

Het contract van Ciranni zal afgekocht moeten worden. Hoeveel de rechtsback moet kosten is niet bekend, maar hij heeft nog een doorlopend contract tot en met 30 juni 2018. Ook Fortuna Düsseldorf, NEC, Heracles, Pescara, Avellino, Bari en Perugia zouden de back in de gaten houden. Kortom, hier lijkt een lekkende zaakwaarnemer zijn werk te doen!


Boere moet rond de 4 ton kosten

De Volkskrant brengt het gerucht dat ‘er gefluisterd wordt dat Sparta Tom Boere wil halen’. Helemaal gek is dat natuurlijk niet. Boere was dit seizoen al goed voor twintig treffers, waarvan 7 penalty’s. Hij is daarmee topscorer van de Jupiler League en dan wek je natuurlijk de interesse op van diverse teams.

Boere -die ook in de jeugd van Genk en Ajax uitkwam- kwam afgelopen zomer over van FC Eindhoben. Bij Eindhoven lieten ze hem, ondanks een doorlopend contract, gratis verhuizen naar Oss, omdat ze niet tevreden over de spits waren. Ook in Oss waren ze afgelopen zomer voorzichtig. Boere kreeg slechts een eenjarig contract, maar wel met een optie tot verlenging. Oss heeft inmiddels aangegeven deze optie te gaan lichten, dus eigenlijk loopt ook Boere zijn contract tot en met 30 juni 2018.

De Algemeen Directeur van FC Oss, Peter Bijveldt, heeft al duidelijk gemaakt dat hij Tom Boere 'niet voor minder' gaat verkopen dan Kevin van Veen. Van Veen ging voor rond de 350.000 euro naar Scunthorpe United. Voor Boere zal Oss naar verwachting zo'n 4 ton vragen. Of Sparta dat geld kan en wil neerleggen voor een speler die zich pas enkele maanden bewijst?

Spartaanse scouts zijn Boere in ieder geval al enkele malen gaan bekijken. Onder meer tijdens het duel Jong PSV - FC Oss zijn er Spartaanse scouts gesignaleerd. Ook Willem II zou de spits nauwgezet hebben gevolgd in de laatste twee maanden van 2016.


Brogno voor 1 tot 2 miljoen naar La France?

Voor Boere en Ciranna moet dus geld betaald worden. Er komt natuurlijk altijd geld beschikbaar als er spelers verkocht worden. We noemden Dumfries al. Maar de naam van Loris Brogno circuleert ook in de internationale media. De zaakwaarnemer van Brogno gaf in december aan dat er interesse voor hem was uit België, en diezelfde zaakwaarnemer sprak onlangs uit dat Brogno een goede speler zou kunnen zijn voor Italië.

Daarnaast wisten Franse media eind december te meldden dat AS Saint-Etienne interesse zou hebben in Brogno. Het contract van de Spartaanse aanvaller loopt ook nog tot en met 30 juni 2018. Sparta zal hem niet transfervrij willen laten gaan, de kans is dan ook groot dat hij in 2017 verkocht wordt. Voor wat het waard is: volgens diverse Belgische en Franse sites zou Brogno tussen de 1 en 2 miljoen.Share |
comments powered by Disqus