Donderdag 16 Maart 2017 - 19:01

Chevreuil vertrekt

Onze club en Cyril Chevreuil hebben in goed overleg besloten het contract van de aanvaller te ontbinden. Het is nou nooit eens met knallende ruzie, bloed aan de paal, maar altijd weer in goed overleg.

In goed overleggen, daarin zijn voetbalclubs dus goed. Erg goed. Zeg maar experts. Het is eigenlijk verbazingwekkend dat als er weer eens een land is die een probleem heeft met Poetin, Erdogan of Trump dat ze geen voetbalbestuurder uitnodigen. Uurtje kletsen met de voetbalbobo's en de diplomatieke mega-rel is plots een goed overleg.

Ah, Chevreuil. Fransman. Frankrijk. Land van croissants, stokbrood, klassieke keuken, stakingen en wijn. En goede voetballers. Erg goede voetballers. Helaas, Chevreuil was er niet één van. Hoogtepunt van zijn carrière was toen hij inviel tegen PSV. Cocu schrok zich het leplazerus. Wie is die gast? Cocu paste zijn tactiek aan. Jawel, Cocu paste de tactiek van PSV aan, aan Chevreuil. PSV ging verdedigender spelen, gewoon in het Philips Stadion. Het leverde Cocu een hels fluitconcert op. En terecht, want de Fransman kon er niet zo veel van. Waarom Pastoor hem tegen PSV - en later nog een keer tegen ADO - liet invallen was eigenlijk een raadsel. Toch mooi 2 eredivisiewedstrijden (en ook een bekerpot-invalbeurt) achter zijn naam. Bij Jong Sparta wilde hij nog weleens aardig voor de dag komen.

Afgelopen winterstop mocht hij al weg. Maar er was geen interesse. De verbintenis van de Franse spits, die tot het einde van dit seizoen liep, had een eenzijdige optie, om zijn contract met een jaar te verlengen. Nadat Sparta zeer terecht aangaf deze optie niet te lichten, gaf Chevreuil aan dat hij liever wilde vertrekken. Een vertrek in goed overleg, maar dat spreekt voor zich. We wensen Chevreuil een mooie toekomst. Ook dat spreekt voor zich.Share |
comments powered by Disqus