Donderdag 07 December 2017 - 09:47

Bij Sparta het WK verdienen

De twee Aussies van Sparta gaven een interview aan weekblad Voetbal International. Craig Goodwin (25) en Kenny Dougall (24) proberen bij ons een definitieve plek in de WK-selectie van Australië te bemachtigen. “Ik wil ook best keepen als dat betekent dat ik naar Rusland mag.”

De twee spelers zijn door VI-fotograaf Pieter Stam de Jonge op de bruinleren bank gezet in de sponsorlounge in het hoofdgebouw. In hun Nikes gestoken en casual gekleed, verplicht glimlachend onder het logo van Sparta. De goed- en trouwheid zelve. Je kunt veel zeggen over deze spelers, maar ze verzaken nooit. Zit in de aard van het beestje. Aussie zijn altijd harde werkers. Nimmer zullen ze versagen, strijden om elke meter grond.

VI-journalist Chris Tempelman vroeg ze de kleren van het lijf. Misschien dat er daarom op de foto van sokken geen spoor zijn. Het deed ons denken aan wijlen Fritz Korbach. Enfin. Hadden onze speler nog zinnige uitspraken. Je weet, voetballers.

Mhaw. Goodwin speelt trouwens amper voor zijn nationale team. De laatste tien minuten dat hij meedeed waren tegen Engeland in mei 2016. Hij is bij trainingskampen, maar zat de laatste wedstrijd niet eens op de bank, maar op de tribune. “Je vraagt je weleens af of dat het allemaal waard is, maar dat antwoord is simpel. Ja, het WK is hoogste dat je als speler kunt bereiken. Dat wil ik meemaken.”

Dougall zit er de laatste tijd niet bij, maar heeft hoop dat hij in de gaten wordt gehouden. Na de kwalificatie van Australië stapte de coach op. “Postecoglou kende ik van Birsbane Roar. Daar was hij trainer, ik jeugdspeler. Wie hem opvolgt is nog niet duidelijk. Ik zat er nu niet bij, dus een nieuwe coach kan alleen maar goed uitpakken. Als ik zo doorga bij Sparta, hoop ik op een kans.

Nog opmerkelijk uitspraken van onze spelers? Goodwin vindt zichzelf te wit. “Ik mis de zon. Normaliter bruin ik snel, maar dat lukt hier niet.” Dougall mist de Australische koffie. “Het lijkt dat er bij ons meer aandacht wordt besteed. Het is een soort hobby van me, zelf koffie maken. Daarom ben ik ook kritisch op andere koffie, denk ik.”

Tip aan Thomas Verhaar. Neem de Aussies eens mee Rotterdam in. Een bakje pleur halen bij Man met bril en naar Sunday’s op de Goudsesingel. Knappen onze Australische vrinden van op. Dat ze competitief zijn ingesteld blijkt wel uit de rest van het interview. Nieuwsgierig? Koop dan dat blad. VI kan wel een opkrikker van de losse verkoop gebruiken.Share |
comments powered by Disqus