Donderdag 01 Februari 2018 - 13:07

Allemaal achter Sparta

Het geraas van het zogenaamde "overgangsraam" heeft de gemoederen behoorlijk bezig gehouden. Veel Spartafans keken elke minuut op de diverse websites, waaronder ITWM, of er wel of geen nieuwe spelers kwamen. Aan deze jaarlijkse winterse periode van veel gedoe is nu een einde gekomen: Sparta heeft zich met 5 spelers weten te versterken en daar gaan we het mee doen.

We kunnen achterom kijken en ons afvragen hoe het gekomen is dat we laatste staan. Geloof ons: aan het einde van deze competitie wordt er nog genoeg energie gestoken in het napraten over dit seizoen, maar vanaf nu is het belangrijk dat de invloed die wij als supporters hebben eens goed gaan gebruiken. Aan een muisstil Kasteel heeft alleen de uitspelende club en haar supporters iets. Daarom moeten de kelen open om er voor te zorgen dat er een sfeer ontstaat, die zelfs een beroerd presterend Sparta inspireert om tot grote hoogtes te komen. ITWM gaat niet zeggen dat Zondag de wedstrijd is waar het om draait (er volgen na zondag nog minstens net zo'n 13 belangrijke potjes), maar het zo wel mooi zijn om Zondag de 3 punten in Spangen te houden. Supporters die melden dat de sfeer niet goed is, maar zelf niet mee doen aan de orkaan van geluid die van de tribunes komen, zijn er zelf bij: Steunde jij op deze cruciale momenten je ploeg of stond en keek je er naar en gaf je toe aan je negatieve emoties? Neet toch zeker, je kwam toch om Sparta te ondersteunen? Ook het verhaal van actie en reactie welke we vaak lezen in de reacties begint inderdaad ergens: Laat deze nu eens bij ons beginnen, laten wij als trouwe supporters het initiatief nemen. Alleen dan kunnen we ons zelf recht in de ogen kijken en later zeggen dat we er alles aan gedaan hebben dat in ons vermogen lag.

Uiteindelijk willen we die supporters van Willem II de gehele wedstrijd niet horen. Oh ja hoor, ze mogen best hun club komen aanmoedigen, maar die 10.000 Sparta supporters gaan er voor zorgen dat het geluid dat ze produceren met duizenden decibellen overstemd wordt zodat het geen eens het veld bereikt. Wij spelen thuis en wij moeten vocaal de baas zijn in eigen stadion. Wie zijn ze dan, die kruikenzeikers?

Kortom, niet meuten zondag, laat vooral zien dat we Sparta uit Rotterdam zijn: Sterker door Strijd en Recht voor zijn Raap. Met onze steun gaat 't lukken!

#allemaalachterSPARTA


Persoonlijke oproep van Ad Borstlap op Facebook (voorzitter van de supportersvereniging)

A.s. zondag 4 februari om half 3 moet het dan toch echt gaan gebeuren en zal de eerste overwinning onder Dick Advocaat moeten worden geboekt. Maakt niet uit hoe: mooi of lelijk, met keihard beton- of countervoetbal, door een buitenspelgoal in blessuretijd, het zal me (excusez!) een rotzorg zijn. Rechtstreekse degradatie moet koste wat kost worden voorkomen, en daarbij heiligt het doel alle middelen.

Van de spelers verwacht ik 90 minuten lang 200% inzet en toewijding. Bloed, zweet en tranen. Kotsend van het veld. Maar ook de Sparta-supporters kunnen zich niet langer verstoppen en worden nu gemobiliseerd, want met alleen volle tribunes komen we er niet. Niet langer lijdzaam en meewarig toekijken. Geen gefluit naar eigen spelers bij een verkeerde pass, geen witte zakdoekjes bij een achterstand. We hebben onze kritiek volop kunnen spuien en iedereen is boos en/of teleurgesteld. Maar D-Day nadert, dus laat het Kasteel kolken en ga vanaf nu massaal achter je ploeg staan. Niet alleen zondag, maar ook woensdag, uit bij FC Utrecht en in alle wedstrijden daarna. Vrij naar Winston Churchill: We Are Sparta & We Shall Never Surrender!!!

#allemaalachterSPARTA


Oproep van de Spangenaren

SPARTANEN LAAT JE HOORUH!

SPARTA NAAR VOORUH!

Eindelijk is het februari. Transferwindow is gesloten. Zijn we tevreden? Zeker niet. Iedereen verwachtte nog een verdediger en wellicht ook nog een middenvelder. Maar h, hier moeten we het mee doen en hier gn we het ook mee doen. Tot het bittere eind. En waar het ook eindigt, aan ons zal het nooit gelegen hebben! Daar gaan we voor zorgen. Te beginnen komende zondag. Om 14:30 uur, waar de klok tegelijkertijd op 1 voor 12 staat.

Cruciale wedstrijd. Die term wordt vaak gebruikt. Heel vaak in combinatie met Sparta. T vaak in combinatie met Sparta. Maar zondag .. dat is er cht n. Erop of eronder. De twaalfde man is daarbij van onschatbare waarde, zo hebben eerdere wedstrijden aangetoond. We weten allemaal dondersgoed hoe groot de belangen zijn. Bij winst doen we nog mee om lijfsbehoud, bij punt(en)verlies wordt het allemaal heel penibel onderin. Zeker met het zware programma de komende weken. Maar toch doen we een hartstochtelijke oproep om je ng meer te laten horen zondag, en ng meer rood-witte Sparta-attributen naar Het Kasteel mee te nemen. Sjaals, vlaggen, spandoeken. Elke honderdste procent telt mee op dit moment.

Het stadion zal zondag wederom uitverkocht zijn. Laat het kolken op Het Kasteel!

SPARTANEN LAAT JE HOORUH!

SPARTA NAAR VOORUH!

NU IS DE TIJD GEKOMEN OM ONS TE GORDEN TOT DEN STRIJD!

#allemaalachterSPARTAShare |
comments powered by Disqus