Dinsdag 05 September 2017 - 16:52

Ache verlaat vroegtijdig training

De lucht boven ons Kasteel was vanochtend van hetzelfde grijs als de elektrische fiets die een van onze trouwe watchers cadeau had gekregen van zijn kinderen voor het bereiken van de respectabele leeftijd van 77 jaar. De beste Sparta-supporter: “Voor mij hoefde het niet hoor. Ik bedoel, ik kan nog makkelijk trappen op een gewone fiets. Word er zelfs een beetje chagrijnig van, maar ja ze bedoelen het goed hé.’’

Zelf was ik deze ochtend wat later op training. Toch ruim op tijd voor het aanschouwen van de partijvorm waarin we een beetje een inschatting kunnen maken over de kwaliteiten onze ’nieuwelingen.’ Onze Duitse ’swaffelspits’ Nick Proschwitz (30) dan. Je kunt zien dat hij kan voetballen. Goed aan de bal en hij stond meteen aan de basis van een knappe goal waarbij hij zich slim liet zakken om als aanspeelpunt te dienen, daarna kwam de diepe bal, waaruit de goal viel. Ja die kan wel wat, hij weet wat hij doet en dat is altijd handig voor een spits. Proschwitz maakt ook een fitte indruk.

Ole Tobiassen was ondertussen druk met het coachen van onze Deense aanwinsten linksback Nicholas Marfelt (22) en rechtsback Frederik Holst (22). Nicholas bevalt mij van die twee het best. Speersnel en hij leek de intenties van de training van vandaag ook het best te begrijpen. Keer op keer schakelde hij zich in aanvallend opzicht in om zo gevaarlijk voor de goal van de tegenstander te verschijnen. Geweldig om te zien. Weet niet hoe hij zich houdt in de wedstrijden, maar hem kan je zondag tegen FC Twente ’zomaar’ opstellen.

Frederik Holst daarentegen is in mijn belevingvan een ander niveau. Al kan dit uiteraard nog veranderen. Sander Fischer (28) maakte vandaag een solide indruk. Die moet, denk ik, conditioneel nog stappen maken. Gek toch, omdat die zichzelf gedurende zijn contractloze periode fit heeft gehouden onder het regime van personal trainer Harvey Esajas.

Wie ook steeds fitter oogt is spits Volas (30). Hij vocht menig robbertje met Sander Fischer uit. Mooi om te zien die twee. Onze clubtopscorer Ragnar Ache (19) verliet voortijdig de training. Naar het schijnt had hij last van pijntjes. Ik besloot om nader uitleg te vragen bij verzorger Ronald Hansteder.

Ik: “ Komt zondag in gevaar of kan Ragnar gewoon spelen?’’ Ronald: “Neen, dit is uit voorzorg hij had wat last van zijn rug.’’ Ik: “We staan er goed op en de kwaliteit van de groep lijkt te zijn toegenomen.’’ Ronald: ’’Ik ga er niet over, maar ook ik heb die indruk.’’Hierna volgde een verhandeling over dat men zo goed is als de laatst gespeelde wedstrijd. Hanstede: “Voetbal is entertainment. Men wil toch ook wat zien en genieten van mooi spel.’’

Nu hoorden we vanaf de middenstip de stem van Pastoor, die de naam van de verzorger over het Kasteel liet schallen. Terwijl hij zich begaf naar Pastoor, maakte ik het sorrygebaar naar Alex, want ja, kan zijn dat hij het niet leuk vindt dat de verzorger staat te kletsen met een reporter van de training terwijl er een training aan de gang is. Het ligt allemaal zeer gevoelig hoor. Ik bedoel Jaap Sneep nam ook altijd de tijd voor een praatje. We weten allemaal hoe dit is afgelopen.

De opvolger van Jaap, Leen van Steensel, was er vandaag ook. Ik: ’’Wat doe jij nou zo een hele dag?’’ Leen: “Ik zit veel achter de computer hé. Heel veel achter de computer.’’ Ik: ’’En Jaap Sneep was daar niet van?’’ “Nou dat weet ik niet hoor’’, zo hield van Steensel zich wijselijk en terecht op de vlakte.

Wat mij dit aan gaat? Nou ja ik dacht…Je moet niet denken, is verder nog nieuws? Ja, er is een documentaire in de maak door FOX over de UEFA-Cup wedstrijd tegen HSV die werd gespeeld in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Diverse vaste watchers zijn benaderd, maar geen van allen zegden hun medewerking toe.

Watcher: “Ben er wel geweest en ook onlangs in het trainingskamp in Oostenrijk toen we eveneens tegen HSV speelden. Ook daar waren er een paar duizend fans uit Hamburg. Maar ons kon men zich niet meer herinneren toen ik ze confronteerde met de heroïsche daden van ons aller Sparta. In het Hamburgse reageerde men flauwtjes en men beweerde dat ze wel Feyenoord kennen. Maar Sparta?”

Waarop ik riposteerde dat ik eigenlijk ook maar 1 club ken uit Hamburg, namelijk:Sankt Pauli. Kolére hé, als ik aan die wedstrijd denk en aan na de afloop, naar de Reeperbahn, ja daar kwamen we supporters tegen van Sankt Pauli. Geweldig. Nou, daar zijn diverse Spartanen toen meteen naar de hoeren gegaan hoor.’’ Zo kunnen we nog uren doorgaan Spartanen, maar de training liep op zijn end.

Zondag wacht FC Twente dat zich naar het schijnt versterkt heeft met een viertal spelers. Nou, dat moet ook allemaal ingepast worden, dus dat gaat niet lukken voor zondag. Ik reken dan ook op een ruime overwinning met flitsend combinatiespel en mooie goals van Sparta. Of dit zal uitkomen gaan we beleven Spartanen. Maar mijn gevoel is goed. We staan 13e en hopelijk na zondag hoger. Dan AZ thuis. Ook een mooie pot. Zie het helemaal zitten. Tot zondag iedereen en veel plezier.Share |
comments powered by Disqus