Donderdag 28 September 2017 - 13:37

Aanklager onderzoekt pils werpende Spartanen

De aanklager betaald voetbal gaat onderzoeken of Spartafans wel pils op het veld mochten gooien tijdens Sparta-AZ. Hij doet zijn best maar. Maar dan wel ook onderzoek naar het arrogante, onnodig provocerende gedrag van Wout Weghorst en naar het opzichtige falen van het heerschap dat die wedstrijd voor grensrechter door moest gaan.


Aanklager onderzoekt wangedrag fans Sparta

Sparta Rotterdam hangt een straf boven het hoofd voor wangedrag van supporters tijdens de verloren thuiswedstrijd tegen AZ (0-2). Ontevreden fans gooiden tijdens het duel voorwerpen op het veld.

Een grensrechter en een speler van AZ kregen drank over zich heen. De aanklager betaald voetbal doet onderzoek naar de incidenten. Sparta heeft inmiddels twee supporters herkend en bestraft met een stadionverbod. De club zegt de eigen aanhang zondag tijdens het thuisduel met Roda JC extra in de gaten te houden. Sparta wil een eventuele boete op de daders verhalen.

Bron: AD


Aanklager start vooronderzoek naar gedrag Sparta-supporters

De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart naar het gedrag van supporters van Sparta bij het thuisduel tegen AZ. Op meerdere momenten tijdens de wedstrijd is er gegooid met voorwerpen richting het speelveld. Hierbij zijn de assistent-scheidsrechter en een speler van AZ geraakt door bekers met drank. Sparta Rotterdam zal binnenkort een verklaring moeten afgeven aan de aanklager met daarin ook de genomen en nog te nemen maatregelen.

Op dit moment zijn er twee stadionverboden uitgereikt en worden er nog beelden nagekeken om meerdere daders te identificeren.

Voor komende zondag zal er nog meer aandacht uitgaan naar het identificeren van supporters die voorwerpen richting het speelveld gooien. Sparta wil benadrukken dat dit gedrag niet toelaatbaar is en dat eventuele boetes van de KNVB verhaald worden op de daders.

Bron: Sparta RotterdamShare |
comments powered by Disqus