Maandag 13 November 2017 - 06:35

Modereer-beleid bij ITWM iets scherper

De laatste weken hebben een aantal van onze bezoekers die reageren er al iets van kunnen merken: het beleid rondom het plaatsen van reacties willen we wat strenger gaan handhaven. We zullen de komende weken af en toe aandacht vragen voor ‘een beetje normaal reageren’

Uhhhh…..reageerbeleid?

Jawel, dat hebben we als sinds jaar en dag. Het staat in onze disclaimer – klik hierrrrrrrr voor de meest actuele versie http://www.itwm.nl/artikel.php?id=4603. En dat beleid willen we dus wat beter gaan handhaven.

Waarom eigenlijk?

  1. Misschien wel het belangrijkste: het beroemde op de man (en vrouw) spelen, het wordt door ons en ook door vele bezoekers niet gewaardeerd. De reageer functie is hier in ieder geval niet voor bedoeld. Jij jouw mening en je medesupporter zijn of haar mening, prachtig! Maar respecteer de ander zijn mening en val de ander hier niet persoonlijk op aan. Hierop zullen we strenger gaan handhaven. Verschil hartstochtelijk van mening, maar reageer wel een beetje normaal op elkaar.
  2. En als tweede punt, ook niet onbelangrijk, in het digitale tijdperk ben je als maker verantwoordelijk voor de inhoud van je website. Het klinkt wat overdreven, maar het is toch echt waar: we hebben al een paar keer ternauwernood een rechtsgang kunnen ontlopen. Daar zitten we natuurlijk niet op te wachten.

Wordt ITWM Pyongyang aan de Maas?

Nee, dat zeker niet. Het kan niet luider en duidelijker vermeld worden dat wij de Spartaanse mening graag willen horen en daar alle ruimte voor willen geven op onze website. Reageer naar hartelust en stuur ook vooral columns in, dat waarderen we zeer. Reacties en ingezonden stukken hoeven inhoudelijk zeker niet overeen te komen met de gedachtegang van redactieleden of andere Spartanen. Afwijkende meningen leiden juist tot interactie en een mooi Spartaans debat waardoor er verschillende invalshoeken belicht worden.

Daarbij zijn we natuurlijk een website voor Spartaanse voetbalsupporters. Die hebben nu eenmaal een iets ander DNA dan  padvinders, mindfulnessers, majorettes en sportvissers (overigens kan je en voetbalsupporter en één van deze hobby’s uitoefenen. In dat geval scharen we je onder de voetbalsupporters). Dat betekent dat het er soms iets meer ongepolijst aan toe gaat dan bij mensen die de zondagmiddagen vooral besteden aan het bezoeken van familie en huishoudbeurzen. Helemaal prima. Maar ondanks dat voetbal emotie is en supporters in de emotie reageren (vooral net na wedstrijden) zitten er wel grenzen aan. Ook hier: hou het s.v.p. een beetje normaal.

Wat vaag allemaal ITWM, noem eens voorbeelden!

Voorbeelden ten over. Schelden met ziektes, discriminatie, racisme, alles wat hiernaar verwijst verwijderen we en kan leiden tot een ban. Maar ook bijdragen die politiek gelinkt zijn: weg ermee! Het is hier Politiek24 niet. Omdat het een Sparta website is hebben we bar weinig interesse om op ITWM te lezen hoe het met je buurvrouw gaat, waar je gewoond hebt, wat je vannacht gedaan hebt….begin anders je eigen What’s app groep, Snapchat of Tinderdiscussie. Ook verschijnen er zo nu en dan mensen die 1888 keer achter elkaar bij iedere reactie dezelfde mening verkondigen. Echt waar, na 18 keer hadden de meesten het al begrepen. En dan nog even het op de man (of vrouw) spelen….afijn, daar hadden we het eerder al over.

Gaat er nu direct van alles veranderen?

Mwah….valt wel mee. Het overgrote deel van onze bezoekers reageert niet, of reageert normaal. En we hopen dat de overige Spartanen die dit lezen dat ook zullen gaan doen. We hopen eigenlijk op wat medewerking van onze trouwe reageerders om er gezamenlijk iets mooi van te maken. Maar we gaan dus wel iets scherper onze disclaimer handhaven voor de mensen die zich niet aan de zeer normale webregeltjes willen houden.

Moderatoren doen we overigens, net zoals het maken van deze website, op geheel vrijwillige basis. We zijn geen betaalde journalisten die zich 24/7 met Sparta bezig houden. Er is geen kantoor waar ITWM huisvest en er is geen outsourcing projectje in India dat de reacties monitort. Dus zo nu en dan schieten er zaken door die niet direct verwijderd worden of zo naar onderen zijn gezakt dat ze niet meer actueel zijn en zodoende aan het oog van de aandacht ontsnappen. Maar daar waar we het zien verwijderen we een ongewenste reactie die niet voldoet aan onze disclaimer en zullen we sneller zijn een ban opleggen dan voorheen.

Moderatoren doen we vanaf nu onder ons Disqus account RedactieITWM. Krijg je een ban en ben je het er niet mee eens dan kan je een e-mail sturen naar itwmredactie@hotmail.nl. Hopelijk komen we er dan uit met elkaar.Share |
comments powered by Disqus