Vrijdag 31 Maart 2017 - 16:29

Verslag van Oostenrijkse training

De ex-collega van Pastoor lulde tegen mij aan tijdens de training. “Ik heb heel veel van hem geleerd. Ik was aanvaller en Alex speelde in mijn rug. Hij niet alleen, maar samen met Erik Regtop en Leroy Echteld.Mooie jaren, dankzij Alex Pastoor en die andere Nederlanders. Na de training bleven ze altijd langer en dan nam Alex het voortouw. Hij was dan de trainer. Natuurlijk hing ik aan zijn lippen en mijn spel werd beter en beter. Neen hij is niks veranderd, nog altijd dezelfde.”

We keken naar een afwerking van Mathias Pogba. De tijd tussen aanname en afwerking duurde lang en oogde niet scherp. Daar zal hij als aanvaller wel aanmerkingen op hebben, schatte ik in en vroeg het hem.

Hij keek me aan en zei: “Hij voldoet niet aan de 6-seconden regel: bal ontvangen, klaar leggen en afdrukken. Dat mag allemaal niet langer dan 6 seconden duren. Voldoe je niet aan deze criteria dan val je af voor voetbal op niveau.”

Ik wierp tegen dat dit in geval van Pogba niet zoveel zegt. Het hier en nu telt ook. Ik bedoel: de zon schijnt lekker vandaag en de wedstrijd is de wedstrijd. Dan moet je er staan. Pogba hangt het principe van vrijheid en blijheid aan en is niet bezig met elke dag beter worden. Hij gokt koel op zijn minuten. En dan blijkt opeens dat hij dondersgoed weet waarmee hij mee bezig is. Sluw en slim. Goed gebruik makend van zijn fysiek. De man die met Alex Pastoor gespeeld had, knikte instemmend.O, is hij zo’n speler.

Een vaste watcher maakte hem erop attent dat er vijf Nigeriaanse spelers in Nederland spelen die ertoe doen. Hoezo er is geen talent in Nederland? De ex-collega en ik daalden de trappen af van de Tonny van Ede-tribune en ik zei tegen Alex: ’Jij speelde bij hem de rug?” Alex: “Ja van wie niet, de keeper?”

“Vlammen zondag riep ik naar Rick van Drongelen en Sherrel Floranus.’’ Even later pakte elftalleider Jaap Sneep mij bij de arm en vroeg me: “Gaat het wel helemaal goed met je?’’ “Hoezo?”, vroeg ik.“De wedstrijd is zaterdag man en jij hebt het over vlammen op zondag.’’ Tja Spartanen, glad vergeten. Inderdaad een foutje. Bedankt dat je mij erop attent hebt gemaakt, Jaap.

Jaap: ’’Kijk daar zit een spion van PSV? Verdomd Jaap, ontgaat werkelijk niks. Jaap: ’’Hebbie de cartoon van Toon gezien gisteren in het AD? ”Neen Jaap, maar naar het schijnt werd de link tussen de (eventuele) benoeming van Louis van Gaal bij de KNVB en Alex Pastoor gelegd.

Een vaste watcher kwam daarop met het statement van de dag. “Wanneer Louis van Gaal het voor het zeggen krijgt dan haalt hij 100% Alex Pastoor en Micheal Reiziger binnen.’’ Er werd wat gemompeld over miljoenen die daarvoor betaald zouden moeten worden. De vaste watchers begonnen maar meteen met zoeken naar de eventuele opvolger.“ Hans de Koning. Is een Rotterdammer en zou prima passen bij ons.’’ Nou Spartanen je hoort het.

Er was een delegatie van Centric aanwezig waaronder een stelletje Noren.Twee lieftallige dames waarvan er 1 ontegenzeggelijk zwanger was. Daarop vroeg ik aan haar wanneer de baby kwam.In augustus zou ze bevallen en ja Nederland is ‘zo leuk en de Nederlanders zijn zo vriendelijk’. Neen van voetbal had ze geen verstand, maar de zon scheen en ze was op cursus van Centric. Noors, daar versta ik geen bal van en ze gingen verder in hun unnekunne taaltje.

Attenooie Spartanen, morgen zijn we jarig en PSV komt op bezoek. Onze gasten gaan op zoek naar revanche voor de smadelijke nederlaag in de beker.De spelers studeerden wat in. Wat? Ja dat mag ik niet verraden hé. O ja, de PSV-spion was inmiddels weg. Beter. Alex Pastoor laat niks aan het toeval over. Zelfs daar heeft hij oog voor.Share |
comments powered by Disqus