Maandag 30 Januari 2017 - 21:46

Semper niet weg te slaan

Met een klap sloeg Alex de portier van zijn gloednieuwe zilverkleurige Mercedes dicht en wipte elastisch de trappen op naar de poort van Het Kasteel, waarachter de oude dame, dat wist hij zeker, hem lag op te wachten.

‘Hallo…hallo… hier Sparta-radio.’Sparta-NEC was ontegenzeggelijk onze beste wedstrijd van het (af)lopende seizoen.De schoten van Sanusi, de acties van Verhaar, het wegblijven en op tijd komen, hoog druk zetten, de restverdediging. Allemaal zaken die destijds prima voor elkaar waren.Waarom zien we van dit alles dan niet of te weinig terug de laatste wedstrijden?Het antwoord ligt op het veld en op training en laat ik nou net uw ruimhartig met hoon beloonde verslaggever van de training zijn.

O ja, voor ik verder ga, Alex Pastoor heeft uiteraard helemaal geen gloednieuwe zilverkleurige Mercedes. Mijn luidkeels uitgesproken goedemorgen werd niet door iedere speler beantwoord.Hoe zou dat nu komen?Over vorm gesproken hoe is het gesteld met Martin Pušić? Ik riep en gebaarde naar hem: “goals…goals….goals.’’Ja, hij begreep het.

Zakaria liep sacherijnig rond en voelt de bui kennelijk al hangen.Dat begrijp ik nooit, knok voor je plek en wellicht kunnen ze samen in de spits spelen. Waarom geen 4-mans middenveld met Verhaar en Brogno op de zijkanten en Sanusi en Dijkstra als controleurs?Onze Kroaat als bliksemafleider en Azzouzi erom heen.

Dat kan allemaal hoor, mogelijkheden genoeg.Koppie omhoog Zakaria. Ik ving Ryan Sanusi’s blik en we begroetten elkaar met een hoofdknik. Hoe is het nou met hem?Ons ‘Kanon uit Borgerhout’ is druk zoekende naar de vorm ten tijde van voor zijn (kunstgras?)blessure. En hij was naar de kapper geweest.

De al oude kopgalg werd vandaag in ere hersteld op ons Kasteel, maar hé waar is Loris Brogno? Géén idee waar hij uithing.Tijdens het rondjes lopen probeerden Denzel Dumfries en Mathias Pogba de bal die vrij hoog aan de kopgalg hing toch te raken. Dumfies kwam aardig in de buurt. Ik: “Lekker Dumfff’’.

Daar kwam Pogba…petttsss hoorde je, zo.…Mijn duim ging op voor de zojuist technisch perfect uitgevoerde kopbal van ‘King Pogba’. Met Koninklijk gebaar nam hij mijn compliment in ontvangst. Er werd gelachen en gedold tijdens het partijtje voettennis.Thomas Verhaar arceerde de bal met de zijkant van de voet naar zijn maat Breuer die meteen genadeloos afdrukte. “Dat is techniek", zei Huug Fischbuch de voormalig 10 kamper over de voetbeweging van Thomas.

Fischbuch wiens vrouw in dezelfde verpleeginrichting zit als de moeder van Hugo Borst overhandigde mij een stencil. Daarop nuttige tips en wenken op voetbalgebied. Alex kreeg er ook een en ja hoor.. hij leest ze altijd. Wat er zoal in stond? Onder andere dit: “Gelet op de snelheid van Vitesse voorin, zou het niet verstandig zijn om met VIJF verdedigers proberen de nul te houden? Wat denken jullie van 5-4-1? En wanneer het na verlenging nog 0-0 staat, dan met strafschoppen naar de finale.Of past dat niet in het PROCES?!’’

De vaste watchers waren niet te spreken over de startsnelheid van onze 5-voudig Finse international Janne Saksela.“Hij werd helemaal zoek gelopen bij die tegengoal. Dat zag er niet goed uit. Wellicht stond hij verkeerd opgesteld.Dat Dumfries daar gewoon hoort te spelen, daar zijn we het toch wel over eens?’’ Ja, daar waren de vaste watchers het wel over eens. De kwaliteiten van onze nieuwe spits, daar konden ze nog niks over zeggen.Er was immers geen partijspel, maar volgens Emiel Schelvis, die gisteren bij RTV Rijnmond zat, is hij een goeie.

Hé, daar hebben we Arjan van der Laan. Ex-Spartaan die gedurende zijn profcarrière (onterecht) slechts één gele prent kreeg. Thans ex-bondscoach van de vrouwen die vlak voor kerst te horen kreeg dat men geen gebruik meer wenste te maken van zijn diensten. Hij heeft zijn lessen geleerd. Hij excuseerde zich, want vroeg zich af hoe het zat met de rugnummers op de hesjes van de spelers op het veld? “Even tegen oneven.’’ zei Alex.

Morgen om 10 uur trainen we opnieuw openbaar, mogelijk valt er dan meer te melden over de kwaliteiten van Martin Pušić.Share |
comments powered by Disqus