Donderdag 12 April 2018 - 12:44

Michiel Kramer wil naar de VS

In een uitgebreid interview met Martijn Krabbendam van weekblad Voetbal International zegt onze spits Michiel Kramer (29) dat hij best in de Verenigde Staten zou willen voetballen. En als het aan zijn vader ligt, kiest hij voor Engeland. Een kans die Kramer afgelopen winter liet liggen. We citeren de spits die we inmiddels in onze roodwitte harten hebben gesloten.

Intern bij Sparta roemen ze de betrokkenheid die Michiel Kramer heeft, weet Krabbendam. “Het is de story of my life. Vijftig procent vindt mij oké, de andere helft moet niets van mij hebben, terwijl ik altijd een speler ben geweest die zich betrokken voel bij de club waarvoor ik speel. Zeker in de situatie waarin we ons nu bevinden met Sparta. Maar als mensen het niet willen zien, nou, dan niet.

Kramer snapt dat bij degradatie mensen op het kantoor bij Sparta hun baan verliezen. “Ik speel ook voor die mensen hier. Als wij erin blijven, heb ik het goed gedaan, is de club blij, behoudt personeel zijn baan en is iedereen tevreden.”

VI vraagt naar de kunst van degradatievoetbal. Kramer weet het wel. “Van wedstrijd naar wedstrijd leven, je kunt nooit achterover leunen. Dat is moeilijk. We wonnen van ADO en Roda. Iedereen dacht: nu hebben we het te pakken. Verloren we erna twee op rij en had Roda het te pakken. Nu verslaan we VVV, maar dat zegt weer helemaal niks over zaterdag. Daarvan niet in de war raken is de kunst. Het geeft een apart soort druk, vele malen groter dan als je meedoet om het kampioenschap. Als je bovenaan speelt, speel je om te winnen en ben je zo goed dat je dat meestal wel doet. Onderin moet je winnen, terwijl die opdracht veel moeilijker is. Je staat daar natuurlijk niet voor niets. Spelen om prijzen is lekker druk, strijden tegen degradatie is beklemmende druk.”

Kramer roept nog veel meer zinnige dingen in VI. Nog enkele losse citaten:

-“Een jongen van twaalf zei tegen zijn juf dat ie mij kende. Waarop die juf zegt. ‘Kramer? Dat vind ik zo’n loser’. Dan ben je toch uitgeluld?”

-"Ik heb het wel zo’n beetje gezien in Nederland. Ken de stadions van de Jupiler League en Eredivisie. Mijn vrouw en ik willen weleens iets anders. Ook voor het geld, lieg ik niks mee, want ik wil mijn gezin een onbezorgde toekomst geven, maar het avontuur trekt eveneens. Andere land, andere mensen, nieuwe start. Effe niks over een broodje kroket en zo.”

Meer weten en lezen? Trek VI uit het schap.Share |
comments powered by Disqus