Dinsdag 10 April 2018 - 14:07

Veel geblesseerden op de training

De lucht boven ons prachtige Kasteel was vandaag zwanger van Saharazand. Met de buien van de afgelopen dagen en nachten is er flink veel Saharazand over onze regio uitgestrooid. Uitgerekend 15 miljoen kilo. Oftewel genoeg om 750 vrachtwagens mee te vullen. Wacht met het wassen van je auto. Er komt nog meer aan. Zaterdag, de dag dat we de drie punten pakken van Vitesse, is het gedoe met het rode zand voorbij.

Wat? Ja, u las het goed we gaan voor de driepunter en de bonus. Het wordt nu es een keer tijd dat we daar gaan winnen. Of niet soms? Dan moet Dick het wel aandurven om zoals zaterdag in de waanzinnig spannende wedstrijd tegen VVV alles in de strijd te gooien. Aanvallend ballen te tonen. Want aanvallende ballen hebben we wel degelijk. Dus mét Thomas Verhaar, Fred Friday, Paco van Moorsel, Robert Mühren, Ahanach en Michiel Kramer. Verzin het maar, Dick.

We hebben alles te winnen en niets te verliezen. Verwacht u een overwinning bij Vitesse uit? Nou dan, verras vriend en vijand door alle vuurkracht die we in huis hebben op te stellen. Met al je munitie drooghouden win je geen oorlog. Vuurkracht! Opstellen! Hallo! Lef tonen Dick! Je laatste kunstje.

De selectie telde vandaag wat twijfelgevallen en afwezigen. Zet u maar schrap. Thomas Verhaar trainde vandaag wel mee, maar na het conditionele rondje hield hij het na overleg met Dick voor gezien. Een lichte hoofdpijn na een botsing met een speler van VVV was hiervan de oorzaak. Helemaal afwezig vandaag was Miquel Nelom. Die heeft hamstringklachten. Door zijn naam kan een streep. Frederik Holst trainde vandaag niet mee. Hij had een tik op de enkel gehad.

Fred Grim sprak mij aan nadat ik had geschreven dat hij motivatieproblemen zou hebben na de aanstelling van Henk Fräser. Fred: “Heb jij nou geschreven dat ik motivatieproblemen heb?” Ik: “Nou ja, niets menselijk is je vreemd Fred. De druiven zijn toch zuur voor jou? Verder doelde ik ook op spelers waarvan de contracten aflopen.” Fred: “Zo zit ik toch helemaal niet in elkaar. Dat zou jij moeten weten. Ik ben professioneel genoeg om daarmee op de juiste manier mee om te gaan. Maarre ik ga nu mijn handdoekje halen, want dan kan ik lekker in het zonnetje gaan liggen”, aldus een lachende Grim.

Zo, die kou is ook weer uit de lucht Spartanen. Wat zijn we toch een fijne club en wat werken er momenteel fijne gasten in de technische staf. Ook het afwerken op doel voorafgaande de wedstrijd kwam even te sprake. Met name de ballen die keihard het publiek in geschoten werden. Ben Wessels had ook een keer een bal op zijn kop gehad. De bal die terug kwam van de paal na een keihard schot van Bjelica. Ben: “Daar heb ik nu nog last van.”

Oei, daar ging Yannik Huth naar de kant. Navraag leerde dat hij knieproblemen had. De Duitser die net een paar handschoenen aan een jongetje had gegeven met een handtekening erop lijkt nu ook in de lappenmand te zitten. Dat kan er ook nog wel bij. Het probleem van de bezetting van de linksbackplaats werd vandaag op de training opgelost door Craig Goodwin. De afwezigheid van rechtsback Frederik Holst werd vandaag opgevangen door Mark Veenhoven.

De vaste watchers hadden de kaarten voor aanstaande zaterdag reeds binnen. “Voor een tientje. Dat is toch geen geld. FC Twente speelt eerst tegen ADO die nog voor Europees gaan. Die kennen hun borst natmaken.” De blessuregevallen daargelaten kennen wij géén problemen. Michiel Kramer, Robert Mühren, Fred Friday Paco van Moorsel en ja ook Bart Vriends ze zijn allen topfit. Met de aanvallende intenties van Dick lijkt het nogal mee te vallen. Het middenveld met 2 controleurs Ryan Sanusi en Kenny Dougall lijkt afgaande op de training tegen Vitesse in ere hersteld te worden.

Het zou wat zijn Spartanen. Bonuspunten pakken tegen Vitesse. Wilt u erbij zijn? Dat kan er zijn nog kaarten te koop. Zeg nou zelf: voor dat geld hoef je het niet te laten. Over de blessuregevallen zal later in de week meer bekend zijn. Op het laatst verscheen Frederik Holst weer. Navraag leerde dat wat hem betreft hij zaterdag gewoon kan spelen.Share |
comments powered by Disqus